ANM a emis o INFORMARE METEO de PLOI, LAPOVITA si NINSORI

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare meteo de ploi abundente, lapovita, ninsoare si intensificari ale vantului, valabila din aceasta seara, de la ora 18,00, pana duminica dimineata.

Conform meteorologilor, in intervalul 23 ianuarie, ora 18,00 — 25 ianuarie, ora 10,00, aria precipitatiilor va cuprinde cea mai mare parte a tarii. Acestea vor fi, la inceput, sub forma de ploaie, iar la munte, treptat vor predomina ninsorile.

In cursul noptii de sambata spre duminica (24/25 ianuarie), precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala si in cea mai mare parte a Moldovei, local in Transilvania si pe spatii restranse in rest.

In Banat si Oltenia cantitatile de precipitatii vor fi mai abundente si vor depasi local 15-20 l/mp si izolat, in zona deluroasa si montana aferenta, 30-40 l/mp.

De asemenea, in Carpatii Meridionali si in Muntii Banatului se va depune strat consistent de zapada, iar vantul va avea intensificari mai ales pe creste cu viteze ce vor depasi la rafala 70-80 km/h viscolind si spulberand zapada.

Temporar, intensificari ale vantului se vor semnala local in regiunile sudice si pe arii restranse in centru, cu viteze de 45-55 km/h si, izolat, peste 55-65 km/h.

ANM precizeaza ca, in cursul zilei de duminica, 25 ianuarie si al noptii de duminica spre luni (25/26 ianuarie), va mai ninge in zonele montane, iar in restul teritoriului vor fi precipitatii mixte. Totodata, in regiunile sudice si estice se vor cumula cantitati de precipitatii in jurul a 10 l/mp.

Sursa foto: adevarul.ro