ANM a emis o noua ALERTA Cod Portocaliu de ploi torentiale valabila pentru 3 judete

INUNDATII IN NOVACI, JUDETUL GORJ: Zeci de oameni, evacuati dupa ce raul Gilort a iesit din matca

Meteorologii au emis o noua alerta de ploi torentiale valabila pentru trei judete. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atentionare Cod Portocaliu de ploi insemnate cantitativ si intensificari ale vantului, valabila in judetele Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, si care va intra in vigoare din dimineata zilei de joi, 31 iulie 2014.

Astfel, in intervalul 31 iulie, ora 3,00 — 1 august, ora 10,00, va ploua torential si se vor cumula local cantitati de apa de 40-50 litri/mp si, izolat, peste 70 litri/mp, in cursul noptii de miercuri spre joi (30/31 iulie) in judetul Caras-Severin, iar pe parcursul zilei de joi, 31 iulie, si in judetele Mehedinti si Dolj.

Vezi aici bilantul inundatiilor anuntat de MAI

In acelasi interval de timp, va fi Cod Galben de averse in cinci judete (Timis, Hunedoara, Gorj, Valcea si Olt). Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in sud-vestul tarii, precum si in Muntii Banatului si vestul Carpatilor Meridionali.

Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in Banat, Oltenia si sud-vestul Transilvaniei, iar cantitatile de apa vor depasi local 20-25 l/mp si, izolat, 50 l/mp.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prognoza.