CODUL GALBEN de VANT pentru Dobrogea, Delta si alte patru judete din Sud-Est, PRELUNGIT de ANM

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o noua AVERTIZARE COD GALBEN de vreme rea, inclusiv NINSORI, pentru patru judete din tara, valabila pana duminica la pranz.

UPDATE 16.42: Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit atentionarea nowcasting Cod galben de intensificari ale vantului emisa duminica dimineata pentru Dobrogea si Delta Dunarii, pana la ora 20.00

Potrivit meteorologilor, se vor semnala intensificari ale vantului care vor atinge si depasi la rafala 55-65 km/h.

De asemenea, ANM a prelungit si atentionarea nowcasting COD GALBEN de intensificari ale VANTULUI emisa tot in cursul diminetii de duminica pentru judetele Buzau, Braila, Ialomita si Calarasi, pana la ora 18.00.

In aceasta regiune, meteorologii anunta intensificari ale VANTULUI, cu viteze ce vor depasi la rafala, local 55 km/h.

UPDATE 11.45: Meteorologii au prelungit avertizarea COD GALBEN de vant si vreme rea pana la ora 18.00. De asemenea, este in vigoare si o atentionare de vant puternic pentru Dobrogea, valabila pana la ora 14.00.

Stire initiala:

Potrivit textului, intre 06.00 si 12.00, in judetele Buzau, Braila, Ialomita si Calarasi se vor semnala intensificari ale VANTULUI, cu viteze ce vor depasi la rafala, local 55 km/h. In plus, in Calarasi si Ialomita se vor inregistra precipitatii MIXTE.

Citeste si: COD GALBEN DE NINSOARE SI VANT PUTERNIC PENTRU BUCURESTI SI ALTE CINCI JUDETE

In plus, pana astazi la pranz este in vigoare si ATENTIONAREA de vreme rea valabila pentru mai multe judete din sudul tarii. Potrivit ANM, ploile se transforma in lapovita si NINSOARE, iar VANTUL va continua sa prezinte intensificari in sud-estul tarii si pe crestele montane, cu viteze de 50…60 km/h, iar pe arii restranse 60…70 km/h.

Vremea se va mentine deosebit de RECE pana la finele lunii octombrie.