Iarna isi intra in drepturi! Suntem sub Cod Galben de ninsoare si viscol

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti la pranz, o noua alerta meteo. Incepand din aceasta seara, de la ora 20.00,si pana miercuri, la ora 14.00, va intra in vigoare o avertizare Cod Galben pentru intensificari ale vantului, ninsori si viscol.

Alerta meteo este valabila pentru 16 judete din sudul tarii. In intervalul mentionat, in Banat, Oltenia si vestul Munteniei, precum si in Muntii Banatului si zona Carpatilor Meridionali, va ninge, iar local si temporar vantul va avea intensificari, viscolind zapada. Cantitatile de precipitatii vor depasi 15…20 l/mp, iar stratul de zapada va fi mai consistent.

In centrul si estul Munteniei, inclusiv in zona municipiului Bucuresti, ninsorile vor fi slabe cantitativ, dar vantul va avea intensificari cu viteze de 50-55 km/h si temporar 65-70 km/h.

In functie de evolutia fenomenelor, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj in cursul zilei de miercuri, 27 noiembrie.

Totodata, o alta avertizare valabila pana joi dimineata indica o racire accentuata, ninsori si intensificari ale vantului.

ANM precizeaza ca, in intervalul mentionat, vremea se va raci accentuat, temperaturile vor scadea cu aproximativ 5 grade sub mediile climatologice ale perioadei, minimele nocturne vor deveni exclusiv negative, cu cele mai scăzute valori, in jurul a -10 grade Celsius in estul Transilvaniei.

Marti 26 noiembrie si miercuri 27 noiembrie va mai ninge in sud-vestul si local in sudul tarii, iar vantul va avea intensificari.