ANM a prelungit Codul Galben de viscol pentru Harghita, Covasna, Brasov, Gorj si Botosani

COD GALBEN NINSORI VISCOL, BUCURESTI, 24 JUDETE, ZAPADA VISCOLITA, AVERTIZARE ANM, ADMINISTRATIA NATIONALA METEOROLOGIE

Codul Galben de intensificari ale vantului a fost prelungit, duminica, de meteorologi, care sustin ca abia in cursul serii vantul va slabi in intensitate, insa acolo unde stratul de zapada este proaspat, vantul va spulbera zapada si pe parcursul noptii.

Duminica dimineata, cel mai frig era la Joseni, aici inregistrandu-se minus 8 grade Celsius, iar in Harghita si Covasna a nins abundent toata noaptea.

Codul Galben prelungit este valabil pentru duminica in judetele Gorj, Harghita, Covasna, Brasov si Botosani. 

Astfel, Codul Galben este valabil in judetul Gorj pana la ora 12:00, in special in zona de munte. Se vor semnala intensificari ale vantului ce vor depasi la rafala 60 km/h si pot viscoli ninsoarea sau spulbera zapada.

In judetele Harghita,Covasna, Brasov si zona de munte, Codul Galben se afla in vigoare pana la ora 11:15. Potrivit ANM, se vor semnala intensificari ale vantului ce vor depasi local 55 km/h si care vor atinge la rafala pana la 70 km/h.

Cod Galben este si in Botosani, unde se vor inregistra intensificari locale ale vantului cu viteze la rafala de 55…65 km/h, izolat peste 70 km/h.