ANM a prelungit Codul Portocaliu pentru Constanta. Mai multe localitati din judet au ramas fara curent electric, gaze si apa potabila

Codul Portocaliu la nivelul judetului Constanta a fost prelungit de meteorologi pana miercuri dimineata. Administratia Nationala de Meterologie (ANM) atentioneaza ca in judetele Constanta si Tulcea, ploile vor fi abundente si se vor cumula cantitati de apa ce vor mai atinge local 40…50 l/mp, iar intensificarile de vant vor fi sustinute, cu viteze la rafala de 70 km/ si temporar peste 80…90 km/h.

Soferii au fost luati prin surprindere in multe dintre localitatile din judetul Constanta, unde pe alocuri apa depaseste un metru. Un tir aproape ca s-a rasturnat din cauza apei de pe carosabil. Totodata, mai multe localitati au ramas fara curent electric, gaze si apa potabila.

Situatia este destul de grava in continuare, mai ales ca meteorologii au prelungit Codul Portocaliu de ploi si vant pana miercuri.

ANM: Vremea se mentine deosebit de rece si va continua sa ploua

Pana pe 2 octombrie, va continua sa ploua in jumatatea de sud a tarii, iar in regiunile sud-estice si in Subcarpatii Getici se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi local 20…25 l/mp si izolat 40…50 l/mp, potrivit atentionarii Cod Portocaliu emise de ANM.  In Baragan vantul va mai prezenta intensificari, cu viteze de 50…70 km/h.

In judetele Constanta si Tulcea, ploile vor fi abundente si se vor cumula cantitati de apa ce vor mai atinge local 40…50 l/mp, iar intensificarile de vant vor fi sustinute, cu viteze la rafala de 70 km/ si temporar peste 80…90 km/h. In Carpatii Orientali si estul Carpatilor Meridionali, iar trecator si in Subcarpatii Moldovei, Transilvaniei si Munteniei, precipitatiile vor fi predominant sub forma de lapovita si ninsoare. 

Vremea se va mentine deosebit de rece in regiunile extracarpatice si cele centrale, unde frecvent temperaturile diurne se vor situa cu aproximativ 10 grade sub valorile medii multianuale ale acestei perioade a anului.

Foto: Captura Neptun TV