ANM: Avertizare cod galben de vant puternic. Ninsori la munte

Meteorologii au emis, sambata, mai multe avertizari cod galben pentru vant puternic. Potrivit specialistilor Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), fenomenul semnalat va atinge peste 100 de km/h in zonele montane inalte.

Un numar de 16 judete din vestul, centrul si estul tarii se afla, sambata, sub cod galben de vant, iar pentru unele zone montane sunt anuntate ninsori, conform atentionarilor nowcasting emise de ANM.

Astfel, intre orele 16.00-20.00, vantul va sufla cu viteze ce vor atinge si depasi, la rafala 65 de km/h in judetele Alba, Mures si Harghita. Totodata, in atentionarea valabila pana la 22.00 pentru judetele Satu Mare, Maramures, Salaj, Cluj si Bistrita Nasaud sunt mentionate intensificari ale vantului ce pot atinge si depasi, la rafala, viteze de 55-65 km/h, iar in zona montana inalta, peste 100 km/h.

Citeste si: METEO: ANM A EMIS O INFORMARE DE VANT PUTERNIC VALABILA DE SAMBATA PANA LUNI

De asemenea, incepand din nord-vest, va ploua, iar in zona montana inalta va ninge viscolit.

Sub cod galben se vor afla si judetele Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Botosani, Iasi, Vaslui si Galati.

Potrivit sursei citate, pana la ora 22.10, aici se vor semnala intensificari ale vantului cu viteze, la rafala, de pana la 60-65 km/h, izolat peste 70 km/h, iar in zona montana inalta a judetelor Suceava si Neamt peste 100 km/h. Spre sfarsitul intervalului, la munte, la altitudini mari, vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. 

Sursa foto: cugetliber.ro