ANM: Ceata va persista in cinci judete din Romania, pana in aceasta noapte la ora 2.00

Ceata le va face probleme soferilor care vor fi, in aceasta noapte, pe soselele din cinci judete ale Romaniei. Judetele care intra sub atentionarea codului galben de ceata sunt Ialomita, Calarasi, Braila, Buzau si Prahova.

Acest fenomen meteorologic se va instala in cele cinci judete mai sus mentionate, dar si pe autostrada A2, unde vizibilitatea va fi local sub 200 metri si izolat sub 50 metri, anunta ANM.

De altfel, ceata a fost prezenta si astazi in mai multe regiuni din Romania. 13 judete, zona periferica a municipiului Bucuresti si autostrazile A1, A2 si A3 au fost acoperite de ceata intre orele 8.00 si 10.00 dimineata.

Citeste si: Nowcasting! ANM a emis Cod Galben de ceata in 13 judete si pe autostrazile A1, A2 si A3

Pe arii extinse din judetele Teleorman, Giurgiu, Ialomita si Braila, local in judetele Buzau, Calarasi, Ilfov (inclusiv zona periferica a municipiului Bucuresti), jumatatea sudica a judetelor Dambovita si Prahova, drumurile nationale si europene aferente si autostrazile A1, A2 si A3, a fost prezenta ceata care a determinat scaderea vizibilitatii sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri. In aceste zone sau semnalat si depuneri de chiciura.
 
De asemenea, ceata si depunerile de chiciura au fost prezente, pana la ora 11,00, in judetul Neamt si pe arii extinse in judetele Bacau, Vrancea si Galati, inclusiv drumurile europene si nationale, iar pana la ora 10,00, local, si in Dobrogea.