ANM: COD GALBEN de CEATA pe A2 si A3 si in mai multe judete

ANM a emis COD GALBEN de ceata, valabil in mai multe zone din tara

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, sambata dimineata, o avertizare cod galben de ceata in mai multe zone ale tarii.

Intre orele 07:00 si 11:00, este valabila o avertizare de cod galben de ceata pe spatii extinse in judetele Neamt, Bacau, Vrancea, Vaslui, Galati, inclusiv drumurile nationale si europene. Potrivit ANM, se vor semnala ceata, vizibilitate redusa sub 200 m, izolat sub 50 m.

De asemenea, incepand cu ora 7:00, este in vigoare o avertizare de cod galben de ceata pe arii relativ extinse in Dobrogea, inclusiv autostrada A2. Se va semnala ceata care determina vizibilitate redusa sub 200 m, izolat sub 50 m. Avertizarea este valabila pana la ora 10:00.

Intre orele 07:00 si 10:00 este cod galben de ceata si local in judetul Teleorman, precum si pe drumurile nationale si europene aferente. Se va semnala ceata care determina scaderea vizibilitatii, local sub 200 m si izolat sub 50 m.

Citeste si: ANM: Ceata va persista in cinci judete din Romania, pana in aceasta noapte la ora 2.00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca sambata dimineata, pe mai multe drumuri nationale traficul rutier se desfasoara in conditii de ceata.

Conform informatiilor primite de la dispeceratele de politie, pe autostrada A2 Bucuresti – Constanta, pe tronsonul Bucuresti – Drajna, vizibilitatea scade sub 100 de metri, iar pe tronsonul Drajna – Constanta, vizibilitatea este, pe alocuri, sub 20 de metri.

Pe autostrada A3 Bucuresti – Ploiesti, vizibilitatea este sub 50 de metri, iar in judetul Constanta cel mai greu se circula, tot din cauza cetii, pe DN22C.

Acest fenomen este intalnit pe numeroase artere rutiere din judetele Bacau, Vrancea, Vaslui, Galati, Mehedinti, Dolj, Ialomita, Calarasi, Braila, Buzau, Teleorman, Giurgiu si Constanta.

Politistii le recomanda conducatorilor auto sa adapteze viteza in functie de vizibilitate, sa nu se angajeze in depasiri riscante si sa foloseasca luminile de intalnire impreuna cu cele de ceata.

Sursa foto: anm.ro