ANM: COD GALBEN de PLOI si VIJELII pentru mai multe JUDETE

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti, mai multe atentionari COD GALBEN de PLOI si VIJELII.

Incepand din dupa-amiaza zilei de marti, 16 iunie si pana in prima parte a noptii de miercuri spre joi, 17/18 iunie, in nordul, centrul si estul tarii vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata, care se va manifesta prin averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, care izolat vor lua aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25…30 l/mp si izolat 50…60 l/mp. In restul teritoriului fenomenele de instabilitate atmosferica se vor semnala pe arii restranse.

CITESTE SI: ALERTA METEO! COD GALBEN de PLOI si VIJELII, in 27 de judete din nordul, estul si centrul tarii 

Ziua/luna/anul : 16-06-2015     Ora : 15

Intre orele : 15:40 si 17:00

In zona : local in nordul si estul judetului Olt, indeosebi in zona localitatile Topana-Leleasca-Samburesti-Rusciori-Jitaru-Corbu-Movileni-Ghimpeteni

Se vor semnala : averse ce vor atinge izolat 25 l/mp, grindina de dimensiuni mici si medii, intensificari de scurta durata ale vantului si frecvente descarcari electrice.

Intre orele 13:45 si 17:00, local in nordul judetului Alba, mai ales zona delimitata de localitatile: Ocna Mures, Miraslau, Unirea, Rimetea, Posaga, Baia de Aries, Zlatna, Abrud, Campeni, Ponor, Ramet, Aiud, Jidvei, Parau, Cetatea de Balta, Teius, Mihalt, Blaj, Lopadea Noua si zona montana, se vor semnala averse de ploaie ce vor cumula 25-30 l/mp, descarcari electrice, intensificari ale vantului, grindina de dimensiune mica si medie.

Sursa foto: anm.ro