ANM: COD GALBEN de PLOI, VIJELII si GRINDINA

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis vineri o avertizare de tip nowcasting de cod GALBEN, valabila pentru mai multe zone din tara.

Astfel, avertizarea este valabila intre orele 15:45 si 16:45 in SE-ul extrem al judetului Constanta, inclusiv municipiul Mangalia. Se vor semnala cantitati de precipitatii ce pot depasi izolat 25-30 l/mp, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului care pot lua aspect de vijelie, grindina de mici dimensiuni.

Intre orele 15:40 si 16:40, avetizarea este valabila in sud-estul judetului Arad si nordul judetului Timis. Se vor semnala averse de ploaie care vor cumula izolat peste 25 l/mp, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si grindina de dimensiuni mici.

Totodata, avertizarea este valabila intre orele 15:25 si 16:25 in judetul Bihor, jumatatea de nord – zona localitatilor: Cherechiu, Sacuieni, Salard, Ciuhoi,Tileagd, Biharia, Oradea, Alesd, judetul Caras-Severin, zona localitatilor Rustin, Domasnea, Mehadica, Teregova. Se vor semnala : averse de ploaie care vor cumula izolat peste 25 l/mp, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, grindina de dimensiuni mici.

Citeste si: Vesti proaste de la meteorologi. Se intorc PLOILE, GRINDINA si VIJELIILE!

Intre orele 15:20 si 17:30 avertizarea este valabila in local in sud-estul judetului Mures, in zona localitatilor Ghindari, Sangeorgiu, Sighisoara, Albesti, Saschiz, Vanatori, local in vestul judetului Harghita, mai ales in zona localitatilor Corund, Simonesti, Cristuru, Mugeni, Darjiu, local in nordul, centrul si sudul judetului Brasov in zona localitatilor Cata, Rupea, Bunesti, Jibert, Fagaras, Parau cu deplasare spre sudul judetului in zona localitatilor Volia, Dragus, Sinca, Codlea, Brasov si zona de munte aferenta.

Se vor semnala cantitati de precipitatii care pot depasi 25-30 l/mp, descarcari electrice, Intensificari ale vantului , grindina de dimensiuni mici si medii.

Citeste si: COD GALBEN de INUNDATII pentru rauri din noua judete

Intre orele 14:30 si 16:30, vaetizarea este valabila local in judetul Sibiu, la inceput in nordul judetului in zona localitatilor Bazna, Medias, Brateiu, Dumbraveni si in sud-estul judetului in zona localitatilor Bruiu, Arpasu, Porumbacu, Avrig, Talmaciu, zona de munte aferenta, cu extindere in intreg judetul inclusiv in localitatile Sibiu, Cisnadie, Ocna Sibiului si centrul judetului, local in estul judetului Alba, mai ales in zona localitatilor Ocna Mures, Blaj, Jidvei, Cenade, Spring, Sebes Alba, Alba Iulia si local in sud-estul judetului Covasna, mai ales in zona localitatilor Aita Mare, belin, Sfantu Gheorghe, Oyun, Cichis, Ileni.

Se vor semnala cantitati de precipitatii care pot depasi 25 l/mp, descarcari electrice,Intensificari ale vantului , grindina de dimensiuni mici si medii.