ANM: Avertizare meteo pentru sudul tarii. Ploile se pot transforma in LAPOVITA SI NINSOARE

Prognoza meteo

Sudul tarii a intrat sub o atentionare meteo de vijelii, precipitatiile fiind mixte, atat ploi, cat si lapovita si ninsoare. Avertizarea COD GALBEN intra in vigoare sambata, la ora 16.00, fiind valabila pana duminica, ora 12.00.

In intervalul mentionat, in sudul tarii si in special in judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si Calarasi, ploile se pot transforma in LAPOVITA si NINSOARE. Vantul va continua sa prezinte intensificari in sud-estul tarii si pe crestele montane, cu viteze de 50…60 km/h, iar pe arii restranse 60…70 km/h.

Stire initiala:

Meteorologii anunta o ATENTIONAREA imediata de VANT PUTERNIC pentru Capitala si sapte judete.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) informeaza ca a prelungit pana sambata la ora 14:00 atentionarea imediata COD GALBEN DE VANT PUTERNIC pentru Bucuresti. De asemenea, sub AVERTIZAREA COD GALBEN au intrat si judetele Ilfov, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Giurgiu si Teleorman.

Citeste si: COD GALBEN DE VIJELII PENTRU BUCURESTI SI SASE JUDETE

Potrivit meteorologilor, aici se vor semnala intensificari ale vantului ce vor atinge si depasi, la rafala viteze de 55-65 km/h si, izolat, 75 km/h.

Sub COD GALBEN DE VANT PUTERNIC, pana la ora 10.00, a intrat si Dobrogea,

Avertizarile de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioada de maximum sase ore, precizeaza ANM.