ANM: COD PORTOCALIU prelungit in opt judete. COD GALBEN pentru trei judete

Agentia Nationala de Meteorologie (ANM) a actualizat, luni la ora 09.00, avertizarile COD PORTOCALIU si COD GALBEN de ninsoare si viscol. In aceste conditii, avertizarea COD PORTOCALIU de ninsoare si viscol a fost prelungit pentru opt judete pentru intervalul orar 09.00 – 17.00.

Intre orele 09.00 si 17.00, in judetele Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Vrancea, Galati, Constanta si Tulcea temporar viteza vantului la rafala va mai depasi 60…70 km/h, continuand sa troieneasca puternic zapada, iar vizibilitatea se va mentine redusa.

Avertizarea COD GALBEN de ninsoare si viscol ramane valabila pentru estul Munteniei si Dobrogei, dar si pentru cateva judete din sudul Moldovei. In intervalul 17.00 – 23.00, in estul Munteniei, in Dobrogea si in cea mai mare parte a Moldovei va continua sa ninga, iar vantul va avea intensificari cu viteze ce vor depasi la rafala 50 km/h, temporar viscolind sau spulberand zapada.

De miercuri dimineata si pana joi mai este insa preconizat un alt viscol, insa nu va avea intensitatea celui de sambata si duminica, a mai anuntat Ion Sandu, directorul ANM.

Sursa foto: ANM.ro