ANM : De luni vin ninsorile si gerul! MAI a constituit comandamentul de iarna

COD GALBEN NINSORI VISCOL, BUCURESTI, 24 JUDETE, ZAPADA VISCOLITA, AVERTIZARE ANM, ADMINISTRATIA NATIONALA METEOROLOGIE

Comandament de iarna la Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Ministrul Radu Stroe a atentionat prefectii sa fie pregatiti pentru precipitatiile sub forma de ninsoare care urmeaza sa se instaleze peste Romania la inceputul saptamanii viitoare, respectiv luni, marti si miercuri.

Conducerea ANM a atentionat ca, incepand de dumincia, ar putea fi emisa o atentionare meteo de ninsori, iar luni de Cod Galben, temperaturile urmand a scadea pana la minus 5 grade Celsius in Capitala.

“Incet-incet se a apropie vremea mai de iarna, cu zapezi. Am dorit sa facem o discutie tehnica pentru fiecare judet in parte. Inteleg ca incepem sa avem o situatie bunicica spre bine cu privire la asigurarea cu material antiderapant. Pare a fi bine si spre drumurile nationale, pentru autostrazi de asemenea”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

ANM va emite o informare in cursul zilei de duminica cu privire la evolutia fenomenelor meteo in zilele de luni, marti si miercuri si nu exclude posibilitatea ca luni sa fie emis Cod Galben de zapada pentru zona de nord, centru si vest si marti si miercuri pentru zona de sud. Meteorologii au explicat ca trebuie sa asteptam pana luni pentru a avea informari exacte. Fiind prima zapada serioasa, o parte din precipitatii pot fi sub forma de ploaie.

Temperaturile vor incepe sa scada de luni, joia viitoare urmand a se inregistra minus 5 grade in Bucuresti. Cantitatile de precipitatii nu vor fi importante sub forma de ploaie, insa sub forma de zapada pot deveni importante marti si miercuri, au mai afirmat meteorologii.