ANM: Informare METEO de VREME REA. Precipitatii MIXTE si intensificarea VANTULUI

ANM, INFORMARE METEO. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare de PRECIPITATII MIXTE care se vor materializa in  ploi, lapovita, ninsori si intensificari ale vantului, valabila in intreaga suprafata a tarii incepand de miercuri seara de la ora 20,00 si pana joi in jurul pranzului.

ANM, INFORMARE METEO. Potrivit meteorologilor, in intervalul 25 februarie, ora 20,00 — 26 februarie, ora 12,00, va ploua in majoritatea regiunilor, iar in Oltenia si in zona deluroasa si montana a Banatului si Munteniei, cantitatile de precipitatii vor depasi pe arii restranse 15-20 l/mp.

ANM, INFORMARE METEO. De asemenea, pe crestele inalte de munte, vor fi lapovite sau ninsori, iar vantul va avea unele intensificari, cu precadere in masivele sudice (Muntii Banatului si Carpatii Meridionali), spulberand zapada.

CITESTE SI: ANM: PRECIPITATII vor fi EXCEDENTARE in urmatoarele trei luni, in majoritatea regiunilor tarii 

ANM, INFORMARE METEO. In aceeasi ordine de idei, vremea din urmatoarele trei luni va fi caracterizata prin PRECIPITATII, in general, EXCEDENTARE in majoritatea regiunilor, in timp ce temperaturile vor creste de la o zi la alta, ajungand in luna mai la valori termice de 18 grade Celsius, cu aproape trei grade peste media multianuala a perioadei, se mentioneaza in prognoza meteorologica valabila pentru intervalul martie-mai, publicata, luni, de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

ANM, INFORMARE METEO. Potrivit estimarilor de specialitate, in prima luna de primavara din acest an, temperatura aerului va avea, in general, valori apropiate de mediile multianuale in regiunile sud-estice si sudice si sub normalul perioadei in restul teritoriului. Temperaturile medii lunare se vor incadra intre -1 grad Celsius, in Moldova, si 7 grade Celsius, in Banat si Oltenia. Media multianuala a lunii martie, raportata la perioada de referinta 1981-2010, este de 3,5 grade Celsius.

ANM, INFORMARE METEO. In ceea ce priveste cantitatile lunare de PRECIPITATII, acestea vor fi EXCEDENTARE in cea mai mare parte a tarii. Cantitatile de PRECIPITATII vor oscila intre 17 litri/mp in Dobrogea si 60 de litri/mp in Maramures, in conditiile in care media multianuala este de 38,3 litri/mp.

Sursa foto: ANM