ANM: INFORMARE METEOROLOGICA de VREME REA – NINSORI si POLEI pana maine

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, duminica dimineata, o INFORMARE METEO de VREME REA care va fi valabila de astazi de la ora 18.00 si pana luni la ora 16.00.

In intervalul mentionat se vor semnala PRECIPITATII in majoritatea regiunilor. Acestea vor fi sub forma de NINSOARE in zonele de deal si munte, precum si in Moldova si in Transilvania si mixte in restul teritoriului. In Carpatii Meridionali si de Curbura se va depune strat consistent de zapada, iar in Oltenia si in Muntenia, se vor cumula izolat 15…20 l/mp. Vor fi conditii de polei. Vantul va avea intensificari temporare in sud-estul tarii, cu viteze ce vor atinge la rafala 40…50 km/h.

Tot duminica, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis si o atentionare COD GALBEN de CEATA pentru judetele Constanta si Tulcea, inclusiv autostrada A2 si drumurile nationale si europene aferente, valabila in urmatoarele patru ore.

Potrivit meteorologilor, intre orele 10,00—14,00, in zonele mentionate, se va semnala ceata, iar fenomenul va determina o VIZIBILITATE REDUSA in trafic, local, sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri. De asemenea, ceata va fi asociata cu ploaie slaba sau burnita.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioada de maximum sase ore.

Sursa foto: anm.ro