ANM: NU EXCLUDEM POSIBILITATEA UNUI COD ROSU DE CANICULA

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anuntat ca judetele Timis, Arad, Bihor si Satu Mare se vor afla, marti si miercuri, sub cod portocaliu si ca nu este exclusa posibilitatea ca, in aceste judete, pe parcursul zilei de miercuri, sa fie emis cod rosu de canicula.

CITESTE SI: ROMANIA SE TOPESTE DE CALDURA! COD PORTOCALIU de CANICULA emis de ANM 

El a precizat, luni, la Palatul Victoria, in cadrul unei videoconferinte cu prefectii, ca in noaptea de miercuri vor fi emise “cu siguranta” avertizari de descarcari electrice si furtuni violente pentru zonele mentionate.

“Pe parcursul zilei de joi, in partea de sud si est se va extinde codul galben de canicula si joi noaptea vom avea instabilitate si eventual furtuni in aceasta parte de sud si est”, a mai spus Ion Sandu. Acesta a aratat, insa, ca temperaturile extreme se vor intinde pe o perioada scurta.

Pe de alta parte, Sandu a avertizat ca, pana la sfarsitul lunii iulie, vor fi temperaturi de peste 30 de grade, fapt ce va genera, in anumite zone ale tarii, “seceta extrema”, chiar daca nu se vor atinge 35-40 de grade.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA: 770 de ambulante, 300 de echipaje SMURD, 2 avioane si 7 elicoptere, pregatite de interventii pentru canicula. UPDATE

*sursa foto: romaniatv.net