ANM: Prognoza METEO pentru urmatoarele doua saptamani. Vezi cand vine PRIMAVARA

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat o estimare a evolutiei vremii pentru urmtoarele doua saptamani. Specialistii meteorologi anunta o incalzire a vremii si, in acest fel, o instalare treptata a primaverii.

VREMEA IN BANAT

Valorile termice vor fi usor mai ridicate decat cele normale pentru luna martie. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 10…13 grade in intervalul 10-14 martie, pe 15 martie va creste spre 16 grade, apoi va scadea usor, fara a cobori sub 12 grade.

Vor cadea ploi slabe, locale, la inceputul intervalului, iar pe 16-17 martie si in intervalul 19-23 martie vor fi si ploi moderate cantitativ.

VREMEA IN CRISANA

In prima saptamana, media temperaturilor maxime va oscila intre 10 si 15 grade, iar in a doua saptamana, intre 9 si 12 grade.

Ploile vor fi slabe si vor incepe cu data de 16 martie, insa in intervalele 16-17 martie si 19-23 martie pot fi si ploi moderate cantitativ.

VREMEA IN TRANSILVANIA

Valorile termice se vor situa in jurul celor normale pentru luna martie. Astfel, media temperaturilor maxime pe intreg intervalul de prognoza se va situa in ecartul 8 la 13 grade, parcurgand succesiv faze de crestere sau de scadere de la o zi la alta. In schimb, media temperaturilor nocturne va fi permanent negativa, putand cobori in noptile mai reci sub -5 grade in prima saptamana, iar ulterior aceasta se va situa intre -3 grade si -1 grad.

Citeste si: ANM: Cod GALBEN de VANT in mai multe judete si Bucuresti

VREMEA IN MARAMURES

Media maximelor va fi de 10…14 grade in prima saptamana, cu mici variatii de la o zi la alta si va scadea in cea de-a doua, cand va fi de 8…11 grade. In schimb, media valorilor termice nocturne va fi mai redusa in prima saptamana, cand se va situa intre -3 grade si -1 grad, iar ulterior va creste usor si va oscila in jurul a 0 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi destul de mare in fiecare zi, incepand cu data de 15 martie.

VREMEA IN MOLDOVA

Pana pe 13 martie, temperaturile diurne vor fi ceva mai modeste, cu o medie ce nu va depasi 8…9 grade in zilele mai reci. Va urma o incalzire, ajungandu-se la media de 16 grade pe 15 martie, iar in a doua saptamana schimbarile vor fi mai reduse, respectiv media temperaturilor maxime se va incadra intre 11 si 14 grade.

Probabilitatea pentru ploi, in general slabe, va fi mare in intervalul 15 – 23 martie. Trecator, in nordul regiunii, vor fi posibile si precipitatii mixte.

VREMEA IN DOBROGEA

Valorile de temperatura vor fi apropiate de cele obisnuite in aceasta perioada pana in data de 13 martie, cu medii ale maximelor de 6…10 grade si ale minimelor de 1…3 grade. In continuarea intervalului de prognoza, regimul termic se va situa peste cel climatologic normal, fiind de asteptat ziua, in medie, intre 11 si 14 grade, iar noaptea, intre 2 si 5 grade.

Trecator, in a doua saptamana, vor fi posibile ploi slabe cantitativ.

VREMEA IN MUNTENIA

Pana pe 14 martie, temperaturile maxime vor fi usor mai ridicate decat cele obisnuite in aceasta perioada, cu medii de 8…13 grade, in schimb minimele nocturne vor avea medii ce pot cobori sub 0 grade in noptile mai reci. Incepand cu 15 martie debuteaza o perioada calda, cu valori medii termice diurne intre 12 si 17 grade si cu medii pozitive ale minimelor termice nocturne, ce pot atinge 3…4 grade.

VREMEA IN OLTENIA

Valorile medii diurne de temperatura vor creste de la 8 la 13 grade pana pe 13 martie, iar intre 13 si 15 martie vor urca spre 16 grade.

Incepand din 16 martie, regimul termic va fi usor mai ridicat decat cel climatologic normal, fiind de asteptat ziua, in medie, intre 11 si 14 grade, iar noaptea, medii termice intre 1 si 3 grade.

VREMEA LA MUNTE

Pe tot parcursul intervalului de prognoza se vor inregistra temperaturi apropiate de normalul climatologic al perioadei. Astfel, in prima saptamana media maximelor se va situa in ecartul 1…6 grade, iar a minimelor intre -7 si -4 grade, iar pentru cea de-a doua saptamana sunt de asteptat, in medie, valori de 1…4 grade ziua si de -5 la -2 grade noaptea.

Probabilitatea pentru precipitatii mixte va fi mai mare dupa data de 15 martie.

 Sursa foto: bzi.ro