ANM: Vin zile cu temperaturi SCAZUTE si vant PUTERNIC

CODUL GALBEN de ploi si ninsori va inceta vineri seara, dar sunt asteptate intensificari de vant in sud-estul tarii, de peste 50-60 kilometri/ora, pana sambata dupa-amiaza, iar pana la jumatatea saptamanii viitoare vor fi consemnate temperaturi destul de SCAZUTE, a anuntat conducerea ANM, la Guvern.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a exemplificat situatia temperaturilor prin faptul ca, joi, pe timpul noptii, la Radauti au fost inregistrate 10 grade Celsius, dar ca aceasta temperatura VA SCADEA, duminica dimineata, tot la Radauti, la minus 10 grade Celsius.

Citeste si: UPDATE. COD GALBEN DE VREME REA: VEZI UNDE VA NINGE!

“Pana la jumatatea saptamanii viitoate, temperaturile sunt destul de SCAZUTE in comparatie cu normele climatologice”, a spus Sandu.

Cantitatile de precipitatii vor fi nesemnificative pana in jurul datei de 7-8 noiembrie.

Unsprezece judete din nordul, nord-estul si centrul tarii sunt vineri, pana la ora 23.00, sub avertizare COD GALBEN de ploi si ninsori, in celelalte 13 judete atentionarea COD GALBEN fiind ridicata.

Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat AVERTIZAREA emisa miercuri, 11 judete din cele 24 avertizare anterior ramanand sub cod galben pana vineri, la ora 23.00, respectiv Botosani, Iasi, Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Covasna, Harghita, Mures, Bistrita-Nasaud si Maramures.

COD ROSU DE INUNDATII IN JUDETUL TIMIS