ANOSR: STUDENTII au OCUPAT AMFITEATRELE din OPT CENTRE universitare

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a anuntat vinery, printr-un comunicat de presa, ca studentii au OCUPAT AMFITEATRELE din OPT CENTRE universitare, revendicarea principala fiind reacordarea dreptului studentilor de a participa intr-o proportie de 25 la suta din totalitatea electoratului in alegerea rectorilor, drept pe care STUDENTII l-au pierdut in anul 2011, cand a intrat in vigoare Legea Educatiei Nationale.

Potrivit sursei citate, la acest moment OPT CENTRE universitare s-au alaturat actiunilor de “occupy” in orasele Timisoara, Galati, Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Resita, Oradea si Suceava.

“Avand in vedere ca anul universitar 2015-2016 este anul in care se desfasoara alegerile pentru rectori, iar procesul de alegeri va debuta foarte curand, singura solutie de a modifica legislatia in timp util este aceea de a emite o ordonanta de urgenta care sa modifice legea si care sa redea acest procent studentilor sau aprobarea unui proiect de lege in Parlament in procedura de urgenta”, afirma ANOSR.

Citeste si: PROTESTUL STUDENTILOR CONTINUA: Un amfiteatru al Facultatii de Psihologie a fost ocupat la CLUJ

Presedintele ANOSR, Cristi Popescu, afirma, in comunicat, ca parerile studentilor nu mai sunt ascultate. “A trecut mult prea mult timp in care parerile studentilor nu mai sunt ascultate, pana si la intalnirile cu ministerul ni se promit acelasi lucruri de ani de zile, insa fara un rezultat palpabil. Dezastrul din mediul universitar cauzat in principal de slaba finantare a educatiei si faptul ca in continuare studentii nu au un cuvant de spus in ceea ce priveste cine va conduce universitatea timp de 4 ani de zile ne indeamna sa recurgem la presiuni din ce in ce mai mari pentru ca vocea noastra sa conteze realmente. La acest moment suntem opt centre care protesteaza, vom fi si mai multi si vom recurge la actiuni si mai drastice daca va fi nevoie”, a afirmat liderul ANOSR.

Citeste si: SORIN CIMPEANU: O NOUA LEGE A EDUCATIEI ar putea fi finalizata pana la sfarsitul anului

Sursa foto: ANOSR