ANRMAP va controla cum a atribuit STS un contract de 12 milioane de lei lui SEBASTIAN GHITA

Autoritatea pentru Monitorizarea Achizitiilor Publice va verifica modul in care Serviciul pentru Telecomunicatii Speciale a modernizat sistemul unic de urgenta 112. 

Contractul, in valoare de 12 milioane de lei, a fost atribuit unui consortiu de firme controlat de omul de afaceri Sebastian Ghita. Ghita a fost singurul care a depus o oferta.

“In zilele urmatoare urmeaza ca ANRMAP in calitate de autoritate publica, competenta, sa vina sa verifice daca achizitia realizata de STS are vreo legatura cu aceste acuzatii. OLAF-ul nu ne-a cautat, nici alta autoritate judiciara sau extrajudiciara.

CITESTE SI: VICTOR PONTA ar putea fi chemat la DNA in dosarul lui SEBASTIAN GHITA

Opinia mea e ca face parte dintr-un razboi comercial, care nu are ce cauta in locuri atat de delicate și sensibile și in momentul in care dorinta este de a imbunatati sistemul. De altfel, in fiecare an e un control al Curtii de Conturi, nu cred ca e mai indulgenta cu STS decat cu alte autoritati”, a spus Marcel Opris, directorul STS.

Tranzactia a fost reclamata la Oficiul European de Lupta Antifrauda de firma ce reprezinta compania Ericsson in Romania si care a livrat primele echipamente pentru serviciul 112.

Sursa foto: ziuanews