ANSAMBLULUI BRANCOVENESC de la Potlogi, REABILITAT cu fonduri europene

ANSAMBLUL BRANCOVENESC de la Potlogi, judetul Dambovita, va fi REABILITAT cu fonduri europene, prin programul Regio, valoarea proiectului fiind de 9,5 milioane de euro, a anuntat Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).

Biserica Domneasca din Potlogi a fost deja restaurata cu fonduri europene, tot prin Programul Operational Regional 2007-2013 (Regio), gestionat de MDRAP. Astfel, Biserica Domneasca a fost resfintita printr-o slujba care a avut loc luni.   

Citeste si: Manastirea Putna, restaurata si modernizata cu fonduri europene

Proiectul care a vizat Biserica Domneasca cu hramul Sfantul Dumitru a fost initiat de Parohia Potlogi si a durat 16 luni, iar alocarea financiara nerambursabila prin programul Regio a fost de 2,04 milioane lei. Lucrarile s-au axat pe realizarea picturilor interioare sau reconstituirea lor, unde a fost necesar, si pe refacerea finisajelor interioare si exterioare.  

Citeste si: Manastirea Dragomirna, printre castigatorii din 2014 ai premiilor UE pentru patrimoniu cultural

Valoarea totala a proiectului de reabilitare a ANSAMBLULUI BRANCOVENESC, care este in derulare, este de 42,8 milioane lei, din care alocarea financiara nerambursabila se ridica la 31,75 lei (98 la suta din valoarea eligibila), iar durata de implementare este de 39 de luni. Beneficiarul finantarii este Consiliul Judetean Dambovita. Pe langa interventiile de restaurare a cladirilor care fac parte din ansamblu – palatul, casa slujitorilor, casa veche – sunt prevazute si lucrari de amenajare peisagistica a spatiilor exterioare pe o suprafata de 20.000 metri patrati. Totodata, spatiile au fost proiectate sa fie utilizate atat pentru vizitele turistice, cat si pentru a gazdui evenimente culturale, seminarii, conferinte sau centre documentare si de creatie.

Sursa foto: panoramio.com