Antal Arpad si-a cerut scuze dupa ce i-a jignit pe romani: Nu am vrut sa jignesc pe nimeni, a fost o greseala

Antal Arpad

Primarul de Sfantu Gheorghe Antal Arpad si-a cerut scuze in mod public, sambata, pentru mesajul lansat anul trecut in campania electorala pentru alegerile parlamentare, prin care a jignit comunitatea romaneasca, afirmand ca nu vrea ca orasul pe care il conduce sa aiba un deputat roman.

“Am fost prinsi intr-o disputa electorala, fara sa-mi dau seama ca victima colaterala va fi comunitatea romaneasca. Nu am vrut sa jignesc pe nimeni. (…) A fost o greseala pe care stiam ca o sa o decontez greu. Mea culpa! E prima data cand am sansa sa imi cer scuze public: imi pare rau si imi cer scuze pentru acea declaratie”, a spus primarul Antal Arpad (UDMR).

Presedintele PPMT, Toro. T. Tibor, care a participat la aceeasi dezbatere, a declarat ca Antal Arpad ar trebui, in numele UDMR, sa-si ceara scuze si de la comunitatea maghiara, pentru ca dupa retragerea din Parlament a lui Olosz Gergely, zona Targu Secuiesc a ramas fara un senator maghiar, fiind reprezentata in prezent de liberalul Marius Obreja, care a obtinut mandatul in urma redistribuirii voturilor la nivel national.

“Din punctul meu de vedere, este evident ca PPMT nu va intra in Parlament. Nu poate castiga nici la Sfantu Gheorghe, nici altundeva. Cei care nu vor vota cu UDMR ii vor intari pe romani. Eu imi fac griji pentru orasul meu, nu vreau sa aiba deputat roman”, declara Antal Arpad anul trecut.

Foto: ghimpele.ro