Antal Arpad vorbeste despre planurile UDMR pentru perioada imediat urmatoare

Antal Arpad

Presedintele UDMR Sfantu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca, desi mereu “e mai bine la guvernare decat in opozitie”, momentan Uniunea are nevoie sa stea o perioada in opozitie si nu se grabeste sa intre intr-o alta coalitie, informeaza Mediafax.

“Intotdeauna e mai bine la guvernare decat in opozitie, dar sunt momente in care nu putem sa stam la guvernare si acesta este un moment in care noi consideram ca trebuie sa regandim foarte multe dintre politicile publice, din mesajele, din actiunile Uniunii si e foarte bine sa stam o perioada in opozitie. intotdeauna când suntem in opozitie presiunea Bucurestiului asupra noastra creste. Nici nu am iesit inca bine de la guvernare si deja am primit o serie de scrisori de dragoste de la domnul prefect, pe care o sa le prezint la momentul oportun. Noi ne asteptam la acest lucru si nu ne speriem. Când este presiune pe noi, atunci devenim si noi mai eficienti din multe puncte de vedere. Deci nu ne sperie faptul ca vom fi in opozitie, cu toate ca e evident ca presiunea Bucurestiului asupra noastra va creste si asupra comunitatii noastre, asupra institutiilor conduse de noi si in ce priveste fondurile pe care le vom primi si controalele pe care le vom avea de la anumite institutii etc. Dar nu e o problema, chiar eu, ca primar, am avut un punct de vedere foarte clar si ferm ca trebuie sa iesim de la guvernare”, a spus Antal Árpád, care este si primar al municipiului Sfântu Gheorghe.

Mondo News iti recomanda si: Ce i-a spus Ponta lui Kelemen Hunor la plecarea UDMR de la guvernare

El a adaugat ca UDMR nu se grabeste sa intre intr-un nou guvern, dar nici nu a exclus aceasta posibilitate.

“Orice analiza se face in momentul in care contextul politic se va schimba. Noi am spus foarte clar ca nu de aceea am iesit de la guvernare pentru a crea instabilitate in tara si a cadea Guvernul Ponta si, daca totusi va fi aceasta urmare, o sa analizam si vom lua decizia. Nu stam la linia de start si asteptam sa intram cât mai repede intr-un nou guvern, nu asta e intentia noastra. Iesirea noastra de la guvernare a fost un semnal clar ca vrem sa facem altfel politica in perioada urmatoare”, a conchis Antal Árpád.

Premierul Victor Ponta si presedintele UDMR Kelemen Hunor au avut, luni, la Parlament, o discutie tehnica privind retragerea Uniunii de la guvernare, liderul UDMR precizând, dupa intrevedere, ca ministrii maghiari vor pleca din functii in momentul instalarii noilor ministri din Guvernul Ponta 4.