Antena 1 si Kanal D, amendate de CNA din cauza difuzarii unei stiri macabre

Antena 1 si Kanal D au fost amendate astazi cu cate 7500 lei pentru ca au difuzat intr-un interval orar nepermis o stire cu un tata ce si-a omorat copilul.

Cele  doua televiziuni au fost sanctionate cu suma totala de 15.000 de lei, pentru ca au difizat, pe 13 august, o stire referitoare la un tata care si-a omorat fiul de cinci ani prin taiere cu drujba, se arata intr-un comunicat remis ziare.com.

“Materialele au fost transmise fara respectarea prevederilor articolului 39, alineatul 2 din Legea audiovizualului”, care prevede ca “serviciile de televiziune si de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizica, mentala sau morala a minorilor se poate face numai daca, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces conditionat, se asigura faptul ca minorii din zona de transmisie, in situatii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective”.

De asemenea, posturile au mai incalcat si articolul 17 din Codul audiovizualului, care spune ca, “in intervalul orar 6,00 – 22,00 nu pot fi difuzate programe, altele decat productiile audiovizuale de fictiune, care contin descrieri ori reconstituiri ale unor omucideri/sinucideri, mutilari/automutilari sau tehnici criminale ori practici oculte. (2) In cazul acestor drame, radiodifuzorii nu pot difuza imagini de la locul tragediei sau imagini care arata suferintele prin care trec membrii familiei ori ale altor persoane apropiate victimei sau familiei acesteia”.