ANTENA 3 a transmis un COMUNICAT OFICIAL referitor la EVACUAREA dispusa de ANAF

Postul de televiziune ANTENA 3 mai are la dispozitie 4 zile inainte sa fie EVACUATA din sediile ce fac parte din imobilele confiscate in dosarul ICA. Postul de televiziune ANTENA 3, parte a grupului de presa INTACT, condamna actiunea abuziva din data de 15 februarie 2016 a Directiei Executari Silite Cazuri Speciale din cadrul ANAF, prin care s-a dispus EVACUAREA, in termen de cinci zile, a mai multor imobile, printre care si sediile celor cinci televiziuni ale grupului INTACT.

COMUNICATUL OFICIAL AL ANTENEI 3:

”Consideram ca actiunea, organizata sub forma unui desant, care a implicat dispozitive si forte nemaiintalnite, ameninta direct libertatea de exprimare, prin punerea in pericol a emisiei posturilor ANTENA 3, ANTENA 1, ANTENA Stars, Euforia Tv si Zu Tv.

CITESTE SI: CAMELIA VOICULESCU A TRIMIS UN ANUNT IMPORTANT ANGAJATILOR ANTENEI 3

Articolul 30 din Constitutia Romaniei precizeaza clar, la punctul 1, ca „Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile”, iar la aliniatul 4 „Nici o publicatie nu poate fi suprimata”, in concordanta cu Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

Prin modul in care s-a actionat – inclusiv prin intimidarea angajatilor, vizitatorilor si a colaboratorilor aflati in sediu, care au fost legitimati, fotografiati, interogati – se vadeste clar intentia de a suprima institutii de presa, de a impiedica desfasurarea activitatii jurnalistice, fiind imposibila, din punct de vedere tehnic, logistic si uman, mutarea in cinci zile a tuturor facilitatilor celor cinci televiziuni. Socotim abuziv demersul din 15 februarie 2016, intrucat societatilor media din grupul Intact li s-a refuzat dreptul la o solutie corecta in urma sentintei din 8 august 2014: nu li s-a permis nici inchirierea spatiilor pentru care, de altfel, legea si instante din Romania au recunoscut chiar dreptul de preemtiune, si nici nu le-a fost propus un calendar rezonabil pentru eliberarea spatiilor confiscate.

CITESTE SI: ULTIMATUM: ANAF A MAI OFERIT CELOR DE LA ANTENA 3 CINCI ZILE PENTRU A EVACUA SEDIUL

Antena 3, prin reprezentantii lor legali, va continua demersurile judiciare pentru a pune capat unui astfel de abuz, increzatori fiind ca intr-un stat de drept, intr-o democratie, Justitia este singura care face dreptate, iar libertatea de exprimare nu poate fi nici restransa, nici eliminata.

Multumim zecilor de mii de romani care ne-au transmis mesaje de sustinere si solidaritate si ii asiguram ca vom continua sa ne facem meseria de jurnalisti, onest si cu profesionalism.”, e pozitia oficiala a postului de televiziune ANTENA 3.

Sursa foto: antena3