Anthony Joshua nu mai este campion la categoria grea! Video

Britanicul a pierdut titlul la el acasă

Anthony Joshua a pierdut partida în fața ucraineanului Oleksandr Usyk, ultimul devenind, sâmbătă noapte, noul campion la categoria grea deținând centurile WBA, IBF și WBO, singura care îi lipsește fiind cea de la WBC care se află în posesia lui Tyson Fury.

Oleksandr Usyk a dominat clar lupta, năucindu-l pe Anthony Joshua mai ales în rundele 3 și 7 iar, în final, s-a impus la puncte: 117-112, 116-112, 115-113. Anthony Joshua a pierdut pentru prima dată în carieră acasă, la Londra, în fața a 68.000 de spectatori, pe arena lui Tottenham Hotspur.

Oleksandr Usyk are până acum 19 victorii (13 obținute prin KO), la profesionişti, dintre care trei la categoria grea. Ucraineanul a fost campion mondial cu centurile unificate la categoria semigrea.

”Înseamnă enorm pentru mine. Lupta a mers exact așa cum am dorit. Au fost câteva momente în care Anthony m-a întins la maximum, dar nimic special. Nu am vrut neapărat să-l fac KO la final. L-am lovit tare și am încercat să-l dărâm, dar antrenorii mei mi-au zis să termin și să-mi fac treaba. Vreau să merg acasă la familie, nu mă gândesc la revanșă acum. Nu ați văzut încă cea mai bună versiune a mea. Pot mai mult!”, a declarat Oleksandr Usyk la finalul luptei.

Sursa foto: sport