ANTONESCU acuza faptul ca PONTA e prea moale in relatia cu RUSIA

Antonescu: I-ar fi fost mai bine lui Victor Ponta sa plece imediat dupa alegeri

Crin ANTONESCU a abordat, astazi, subiectul legat de scutul antiracheta american de la Deveselu. Liderul liberal nu crede ca acest proiect militar va aduce un pericol din partea RUSIEI, asa cum declara consilierul premierului PONTA, Ionel Blanculescu.

Liderul liberal il acuza pe Victor PONTA ca evita sa discute despre acest subiect, cel mai probabil de teama de a nu-l supara pe Vladimir Putin. “Un lucru foarte neplacut ca premierul nu a avut declaratii, pozitii… le-a lasat pe ministrul de externe. Am impresia, pur si simplu am impresia, ca premierul evita sa se pronunte”, a declarat ANTONESCU pentru hotnews.ro.

Intrebat daca premierul mai are de gand sa stabileasca o intalnire cu Vladimir Putin, dupa evenimentele din Crimeea, presedintele PNL a raspuns:

Citeste si: PONTA, lansare mascata pentru PREZIDENTIALE

“Nu stiu. Dl PONTA pare a avea un pronuntat gust de colectionar. Cam numai Putin ii lipseste, ganditi-va si la asta. Fiti si dvs intelegator. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa taci asupra unor lucruri sau ca trebuie sa fii echivoc. Mai ales cand dl Blanculescu, consilier al tau, se apuca si spune niste lucruri pe care omul are dreptul sa le spuna, eu nu am nimic, nu vreau sa il cenzurez cu nimic, dar nu o poate face cand e consilierul tau, fie si onorific. Si cand ti se cere sa te pronunti, sa taci de atatea zile. Blanculescu e in continuare consilier al premierului”, a mai spus ANTONESCU.

Fostul presedinte al Senatului ii cere lui PONTA sa se delimiteze de consilierul Blanculescu, cel care vorbea despre Romania ca “o tinta a RUSIEI” din cauza venirii trupelor americane la Deveselu.

“Dl. Blanculescu a spus ca devenim tinta abia acuma pentru ca au venit 800 de militari americani intr-o operatiune. Pai nu, daca e vorba de tinta in sensul dlui Blanculescu, tinta eram demult, de cand suntem in NATO, de cand suntem un partener foarte serios al Statelor Unite aici, de cand avem baza americana la Kogalniceanu, nu cred ca…”, a punctat ANTONESCU.