Antonescu: Afirmatiile lui Basescu arata ca ii este frica sa nu fiu eu presedinte

Presedintele PNL Crin Antonescu a explicat, luni seara, de ce a plecat inainte de discursul sustinut de seful statului la ceremonia de numire in functie a noului ministru al Transporturilor, Ramona Manescu.

Intr-o interventie televizata la Antena 3, Antonescu s-a intrebat retoric “de ce as mai fi ramas?!” si a adaugat ca prin acest gest a vrut sa arate public ca “discursul legat de Ministerul Transporturilor din gura lui Traian Basescu nu mai poate prezenta credibilitate”.

In opinia liderului PNL, “un om care prelungeste cu 45 de zile numirea unui ministru in aceasta perioada si cu problematica din cadrul acestui Minister, facand morala ca a durat prea mult numirea unui ministru, nu mai poate fi credibil”.

Desi a recunoscut ca a fost un gest nepoliticos, a tinut sa puncteze ca nu va accepta sa primeasca lectii de politete de la Traian Basescu si a amintit un gest la fel de nepoliticos din partea sefului statului, care a refuzat in urma cu ceva timp sa dea mana cu ministrii pe care ii investea in functie. 

“Este un gest simbolic pe care nu mi-a facut placere sa il fac, dar m-am simtit nevoit”, a spus Antonescu.

Antonescu a comentat si afirmatia lui Basescu, potrivit careia nu va fi niciodata presedinte pentru ca nu il respecta pe seful statului. “Toate aceste afirmatii ale lui Basescu arata nu ca voi fi sau ca nu voi fi, ci ca ii e frica sa nu fiu eu presedinte”, a afirmat Antonescu.

Presedintele PNL a explicat si cum a fost propusa Ramona Manescu pentru portofoliul Transporturilor. “Noi i-am facut doua propuneri prim-ministrului si s-a ajuns la Manescu in incecarea de a oferi o alternativa de profil. Profilurile amandorura erau potrivite pentru functie, dar alegerea premierului a fost Manescu si e foarte clar ca domnia sa a preferat anumite argumente de profil care sunt foarte solide. Evident ca in felul acesta am iesit si in intampinarea unor discutii despre agenda ministerului in viitor, despre contextul european, despre mizelor din acest sector”, a lamurit Antonescu.

In legatura cu activitatea DNA, Antonescu a declarat ca, prin intermediul Comisiei juridice a Senatului, va intocmi o statistica oficiala cu activitatea DNA in ceea ce priveste plangerile numeroase facute la adresa unor oameni din vechea guvernare, despre care nu s-a mai auzit nimic.

“Am constatat si public, dar cred ca nu e de ajuns. Despre lantul coincidentelor din activitatea ANI sau DNA trebuie sa discutam. Trebuie sa ne lamurim daca actioneaza impartial, daca respecta legea si daca isi fac datoria. Impresia mea si a catorva milionae de oameni este ca nu. Eu nu am cum sa verific acest lucru, dar in calitate de presedinte al Senatului voi propune comisiei juridice a Senatului sau chiar Senatului sa adreseze niste intrebari. Sa avem o statistica oficiala cu activitatea DNA legata de plangerile numeroase, cu foarte multe argumente, facute la adresa unor oameni din vechea guvernare. Eu nu spun ca sunt vinovati, dar cred ca o institutie independenta trebuie sa dea raspunsuri: plangerile nu sunt fondate sau mai lucram, dar sa stim ceva. Despre toti acesti oameni nu avem niciun semn de viata din parte DNA. Macar trebuie spart aceast cerc vicios creat de propaganda Basescu-Macovei: ca nu avem voie sa comentam sau sa intrebam”, a mai spus Antonescu.