Antonescu: Au decis cu mult inainte de ruperea USL ca Ponta sa candideze la Presedintie. Pesedistii sunt lacomi

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, duminica, la Ploiesti, ca decizia ca Victor Ponta sa candideze la Presedintie este luata “de foarte multa vreme, cu mult inainte de ruperea USL”, el spunand ca este dreptul lui Ponta sa candideze, dar ca aceasta e “o alta forma de ipocrizie”.

Intrebat, duminica, intr-o conferinta de presa la Ploiesti, ce parere are despre afirmatiile lui Victor Ponta privind posibilitatea candidaturii sale la Presedintie, Antonescu a afirmat ca multi dintre cetatenii Romaniei stiu ca decizia in acest sens este luata cu mult inainte de ruperea USL.

“Este dreptul domniei sale (dreptul lui Victor Ponta de a candida – n.r.), spun asta din capul locului. Mie nu-mi pare de bun gust, e o alta forma de ipocrizie, repet e dreptul domniei sale sa o aleaga. Dupa parerea mea, cei mai multi dintre cetatenii Romaniei, ca sunt simpatizati PSD, ca antipatizeaza PSD-ul, ca sunt indiferenti, stiu toti ca de mult aceasta hotarare este luata, de foarte multa vreme, mult inainte de ruperea Uniunii Social Liberale. Asistam acum la un ritual de tip post-comunist pesedist, ritual in care poporul roaga partidul, partidul roaga pe domnul Ponta, domnul Ponta se duce si cere voie la PC si asa mai departe”, a afirmat Crin Antonescu, la finalul evenimentului de lansare a candidatilor PNL la alegerile europarlamentare.

Adina Valean explica de ce Romania e bine sa stea in afara zonei euro

De altfel, si in discursul tinut in fata participantilor la evenimentul electoral care a avut loc, duminica, la Sala Sporturilor din Ploiesti, Antonescu a facut referire la o eventuala candidatura a lui Ponta: “Pesedistii sunt lacomi, pana si gluma asta cu Tariceanu care sa fie candidat la presedintie, pana si gluma asta i-a enervat. Si atunci, am ajuns la situatia in care, cum vedeti, pana ieri, domnul Tariceanu si domnul Geoana erau in asteptare, nu-i asa, marele lider politic Victor Ponta nu se hotarase daca sa cedeze sau nu rugamintilor poporului. Parca si Ceausescu era mai serios in ultima perioada, nu mai statea sa-l puna poporul, zicea clar ca e acolo si ne scutea de atata ipocrizie”, a spus Crin Antonescu.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, sambata, la lansarea eurocandidatilor aliantei PSD-UNPR-PC, ca alianta va fi castigatoare inclusiv in noiembrie 2014, el precizand: “Daca considerati ca trebuie sa fiu candidat la Presedintie, bineinteles ca voi fi”.

Mondo News iti recomanda si: Crin Antonescu: Vreau pentru Romania lideri de bun simt

Ulterior, Victor Ponta a declarat, sambata, la RTV, ca dupa 25 mai se va lua decizia privind candidatul la prezidentiale, aratand ca el nu va spune «Nu» unei astfel de candidaturi si nu va face pasi inapoi.