Antonescu: Basescu a avut o pozitie corecta fata de Schengen, dar in contradictie cu iesirea precedenta

ANTONESCU, DE 1 IUNIE: Le doresc tuturor copiilor sa traiasca intr-o lume mai buna

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat declaratiile presedintelui Traian Basescu facute la intoarcerea de la Bruxelles, precizand ca pozitia sa fata de Republica Moldova a fost una corecta, insa pe tema Schengen, afirmatiile sale vin in contradictie cu iesirea precedenta, cand a vorbit despre prabusirea si izolarea Romaniei.

“Privitor la Republica Moldova, Traian Basescu a manifestat pozitii si un demers corect. Privitor la Schengen si implicit la situatia statului de drept, presedintele a avut o pozitie corecta azi, dar in perfecta contradictie cu iesirea de acum nici 48 de ore, cand a vorbit despre prabusirea in prapastie si izolarea Romaniei”, a declarat Crin Antonescu la Realitatea TV.

De asemenea, Crin Antonescu a remarcat “tulburarea si reactia nepotrivita pe care a avut-o presedintele la intrebarea unui gazetar privitoare la o ancheta jurnalistica inceputa ieri (miercuri, n.r.)”.

In opinia liderului PNL, initiativa lui Traian Basescu de a vorbi despre Republica Moldova cu presedintele Consiliului Europei, Herman Van Rompuy, a fost una justa.

“Traian Basescu este presedintele unui stat care are o relatie cu totul speciala cu Republica Moldova, este presedintele unei tari in care nu doar domnia sa, ci si premierul si alti oficiali romani, au angajat o pledoarie intensa pentru facilitarea drumului Republicii Moldova catre UE”.