ANTONESCU: Candidatul UNIC al dreptei pentru PREZIDENTIALE ar trebui desemnat pana la 15 iulie

CRIN ANTONESCU, presedintele interimar al PNL, a declarat joi seara ca DESEMNAREA candidatului la ALEGERILE PREZIDENTIALE ar trebui facuta pana in 15 iulie, astfel incat sa nu ramana un semn de intrebare peste vara, mentionand insa ca fuziunea PNL-PDL ar fi posibila mai degraba dupa ALEGERILE PREZIDENTIALE.

Antonescu a sustinut, intr-o emisiune difuzata de postul B1 Tv, ca desemnarea candidatului la ALEGERILE PREZIDENTIALE va fi realizata in baza unor cercetari si analize sociologice. Liderul demisionar al PNL a afirmat ca din partea PNL ar putea fi testat el, KLAUS IOHANNIS, din partea PDL fiind sustinut doar CATALIN PREDOIU.

“Calendarul, din punctul meu de vedere, ar trebui sa fie pana in 15 iulie DESEMNAREA si NOMINALIZAREA candidatului la Presedintie. Din punctul meu de vedere, asa ar fi bine, eu cred ca nu ar fi bine ca aceasta vara sa treaca tot cu un semn al intrebarii in dreptul candidatului”, a afirmat Antonescu.

Citeste si: CRIN ANTONESCU, in direct la postul B1 TV: Pot fi CANDIDAT, pot si CASTIGA. LIVE TEXT 

Liderul PNL a precizat ca in cazul PSD stabilirea congresului pentru desemnarea candidatului la ALEGERILE PREZIDENTIALE nu ar afecta cu nimic sansele social-democratilor.

“Ei insa nu au nimic de pierdut, din punctul acesta de vedere, pentru ca daca la 5 septembrie sau cand e aflam ca Ponta e candidat nu aflam nimic nou, nu e o problema de notorietate, nu e o problema de profil. Ponta deja, in seara alegerilor, cand se vorbea de 43-44% si se astepta un dezastru a doua zi in cealalta parte, domnul Ponta a tinut o schita de discurs prezidential”, a apreciat CRIN ANTONESCU.

De asemenea, el a precizat ca de saptamana viitoare conducerile PNL si PDL vor decide in mod oficial refacerea majoritatilor locale in teritoriu.

Citeste si: Quintus: Numele PNL trebuie sa ramana neschimbat. Antonescu: Numele PNL este o institutie de patrimoniu istoric 

“Acest lucru e dureros in unele locuri, va afecta mai mult pe liberali, care in mai multe cazuri fac parte din majoritati cu PSD. Totusi decizia asta politica trebuie luata, cu orice risc si cu orice suferinta”, a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca o astfel de “directiva” a partidului va trebui respectata peste tot in teritoriu. El a mentionat ca in cazul in care PDL si PNL nu vor putea intruni o majoritate in consiliile locale si judetene trebuie realizate macar aliante. CRIN ANTONESCU a afirmat ca nu crede ca fuziunea dintre PNL si PDL se va putea realiza pana la ALEGERILE PREZIDENTIALE.

“Nu cred ca fuziunea este de asteptat pana in alegerile prezidentiale, si poate nici de dorit din considerente tactice, de comunicare si asa mai departe. Dar daca acest moment al alegerilor prezidentiale este atins si, mai ales, daca el este un succes, adica daca aceasta alianta intregita si cu altii, sustinuta si de altii, completata si cu altii, da presedintele Romaniei, sigur ca dupa aceea ideea de a avea un mare partid de centru-dreapta este repede pana in ianuarie, februarie 2015 perfect fezabila”, a sustinut liderul PNL.

ANTONESCU a mentionat ca acesta este scenariul pe care il crede posibil in acest moment, dar ar fi foarte bine daca fuziunea s-ar putea realiza pana la ALEGERILE PREZIDENTIALE.

Sursa foto: realitatea.net