Antonescu condamna declaratiile lui Putin si cere consultari pe tema Moldovei. VIDEO

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PNL, ca presedintele rus Vladimir Putin a facut o serie de afirmatii foarte grave, marti, care schimba ordinea de drept in relatiile internationale si a subliniat ca Romania trebuie sa sustina sanctiunile impotriva Rusiei. Totodata, liderul liberal a cerut consultari pe tema Republicii Moldova.

“Suntem in cel mai delicat moment al relatiilor internationale de dupa razboiul rece. Gestul Kremlinului si declaratiile grave facute de Putin schimba ordinea de drept in relatiile internationale. Suntem in fata unor tensiuni majore in zona euroatlantica. PNL ramane consecvent in optiunile sale. Romania trebuie sa fie una dintre vocile cele mai active ale NATO in raport cu modificarea situatiei geopolitice. Referendumul din Crimeea a fost ilegal si anexarea contravine dreptului international. Salut fermitatea pozitiei administratiei americane exprimate de Joe Biden. Romania trebuie sa ceara accelerarea procesului de aderare la UE al Republicii Moldova”, a precizat Crin Antonescu. 

Vezi si alte declaratii ale lui Crin Antonescu

“Solicit consultari intre liderii partidelor parlamentare, premier si presedintele Romaniei, pentru a demonstra coerenta intr-o asemenea situatie complicata din punct de vedere international. In Romania trebuie sa existe pozitii politice clare, ferme, stabilitate politica pe parcursul unui an electoral foarte complicat. Votul din mai pentru europarlamentare si la prezidentiale capata o semnificatie majora. PNL si-a definit si programul si obiectivele si strategia, PNL vrea o Romanie puternica si se va zbate pentru ea. O democratie reala, o functionare corecta a institutiilor statului si romani puternici”, a mai spus Crin Antonescu.

Afla aici ultimele detalii despre situatia din CRIMEEA

Reamintim ca presedintele rus Vladimir Putin si noii lideri ai peninsulei din sudul Ucrainei au semnat, marti, acordul de alipire a Crimeei la Federatia Rusa, prilej cu care Putin a declarat ca peninsula Crimeea a fost si ramane in sufletul rusilor o parte integranta a Rusiei.

Astfel, Crimeea intra in componenta Federatiei Ruse incepand de marti, 18 martie, conform acordului semnat de presedintele rus Vladimir Putin si conducerea peninsulei.

”Crimeea este considerata atasata la Federatia Rusa incepand din data semnarii acordului”, precizeaza textul semnat. ”incepand cu data primirii in Federatia Rusa a Republicii Crimeea, in componenta Federatiei Ruse se formeaza noi subiecti — Republica Crimeea si orasul de importanta federala Sevastopol”, se mai arata in acord.

[hdvideo id=462 ratingscontrol=on views=on title=on]