Antonescu considera ca Ponta ar putea fi expus pericolului de a se schimba datorita puterii pe care o are

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la B1 TV, ca Victor Ponta este presat de unii oamenii influenti din servicii sa candideze la alegerile prezidentiale si a atras atentia ca, in acest moment, premierul ar putea fi expus pericolului de a se schimba datorita puterii pe care o are.

“Adrian Nastase a fost un lider politic care era altul in 1996 sau in 2000 si cu totul altul in 2004, eu nu vreau ca Victor Ponta din 2016 sa fie mult diferit de Victor Ponta din 2011. Victor Ponta din 2013 nu imi pare fundamental diferit, dar imi pare expus, asa e cu toti cand ajungem intr-o pozitie importanta, imi pare expus multor pericole, ii dau o mana de ajutor sa reziste”, a declarat Antonescu.

“Eu, sa nu-mi cereti detalii ca eu chiar nu le am, eu cred ca exista presiuni si din afara partidului, nu numai din interiorul partidului. Eu cred ca exista presiuni poate si din zona unor oameni influenti in servicii, cred. Nu acuz pe nimeni, pana la urma nu-i decat normal (…) Sa candideze domnul Ponta, ca aici nu se fac experimente (cu un alt candidat din partea PSD, n. r.). Domnul Ponta e un om care, fiind si prim-ministru, aratand destule calitati in aceasta perioada, e un candidat. Nu poti lua asa, pe oricine pe motiv ca e partidul mare, partidul mare, ca am vazut in 2009, un candidat destul de celebru”, a mai spus Antonescu la B1 TV.

Liberalul a vorbit si de „natura sovietica” a PSD, care se comporta ca un partid mare care incearca sa ia tot. Antonescu a avertizat insa asupra pericolului reintoarcerii la perioada guvernarii Nastase

“Vrem sa terminam cu epoca Basescu, dar nu trebuie sa ne intoarcem sub niciun aspect in 2004, nu trebuie sa ne intoarcem la ce a fost inainte de 2004. Sunt semne ale unui asemenea pericol, exista oameni care cred ca pana la sfarsitul lui 2004 a fost bine”, a spus Antonescu, adaugand ca unii asteapta acceptarea unui „tip de clientela, a unui tip de demagogie si o paralizie a justitiei”.