Antonescu: Daca ma duc la Rosia Montana, minerii ar intra iar in greva. Vezi reactia Confederatiei Meridian

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca nu ia in calcul o vizita la Rosia Montana, deoarece daca ar face asta, minerii ar intra din nou in greva, transmit televiziunile de stiri.

“Acum nu merg la Rosia Montana sa discut, chiar acum a inceput premierul sa-i scoata (pe mineri – n.r.). Daca ma duc eu acum, intra la loc in greva”, a spus liderul liberalilor, raspunzand intrebarii unui jurnalist.

Ion Popescu, presedintele Confederatiei Meridian, a comentat declaratia lui Crin Antonescu, afirmand ca discutia purtata recent cu liderul liberal a fost una constructiva, exprimandu-si totodata increderea ca pana la urma lucrurilor se vor rezolva pozitiv.

“Sunt declaratii pripite, eu am avut o discutie constructiva cu domnul Antonescu pentru a progresa sa iesim din laturile emotionale. N-as crede ca domnul presedinte al Senatului nu merge la Rosia Montana. Daca nu, eu vin cu un grup de mineri si discutia va fi chiar la Senat. Dansul e foarte atent, e un om de dialog, trebuie sa ne dam mana, sa iesim si sa lamurim clar”, a spus Popescu.

Referitor la comisia parlamentara speciala infiintata pe acest proiect, Crin Antonescu spunea recent ca nu vrea sa faca parte din aceasta comisie si le-a cerut colegilor sai parlamentari de Alba sa procedeze la fel, pentru ca lucrurile sa se desfasoare echilibrat.

Foto: Realitatea TV