Antonescu: Daca Ponta crede ca e bine in Opozitie, luam noi, maine, Guvernul!

Crin Antonescu a reiterat, astazi, ideea ca USL nu mai exista! Liderul liberal ii transmite rivalului politic, Victor Ponta, ca nu poate incepe campania electorala folosind numele Uniunii Social Liberale.

Aflat, la Ploiesti , pentru o intalnire cu liberalii din judetul Prahova, Crin Antonescu i-a transmis un nou mesaj de forta lui Victor Ponta: sa nu se mai cramponeze de numele USL, un capitol incheiat odata cu retragerea PNL din fosta coalitie de guvernare, o decizie provocata de actiunile social democratilor.

” E un anacronism, USL nu mai exista. Domnul Ponta admite ca din acea alianta facea parte PNL si ca poate cauta un candidat USD(n.r.- la prezidentiale). Nu mai poate fi folosit acest termen, formula de USL, de catre domnul Ponta”, a declarat Antonescu intr-o conferinta de presa organizata la Ploiesti, alaturi de presedintele PNL Prahova, Mircea Rosca.

Acuzat de premier ca a parasit USL pentru a scapa de povara guvernarii, Crin Antonescu a raspuns: “Daca domnul Ponta crede ca e mai bine  in Opozitie, noi luam, maine Guvernul!”.

Liderul PNL a tinut sa reaminteasca motivele pentru care partidul condus de el a fost nevoit sa iasa din USL. “Am acceptat prea multe, dar in momentul in care nu se mai respecta dreptul elementar de a numi proprii ministri, a devenit totul clar! Nu am putut accepta sa devenim o anexa a PSD-ului”, a explicat Antonescu.

Presedintele liberal a vorbit si despre aliantele la nivel local intre PSD si PNL. Acestea raman, daca actorii politici se inteleg, insa nu sub denumirea USL.

Citeste si: Crin Antonescu: Partidul lui Tariceanu ar putea fi pe langa PC cam ce e PC pe langa PNL

“USL nu mai exista. In multe judete, in marea lor majoritate, la nivelul administratiilor locale s-a alcatuit o majoritate, care se numea USL, care ramane. Nu mai avem USL, dar avem majoritati.

Nu are importanta cum si cine, responsabilitatea lor este sa aiba o administratie functionala.  Uniunea Social Liberala nu mai exista, dar majoritatea din Consiliile Judetene se mentine. Este rational si functional”, a mai spus Antonescu.

Presedintele liberal a mers la Ploiesti pentru a participa la Delegatia Permanenta a PNL Prahova.