Antonescu: Daca Victor Ponta castiga alegerile, vom avea un presedinte prefacut, mincinos si slab

ANTONESCU cere Delegatie Permanenta de urgenta pentru desemnarea candidatului la Cotroceni

Fostul presedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, ca vom avea un presedinte prefacut, mincinos si slab daca Victor Ponta castiga alegerile, sustinand ca acesta nu are curajul sa spuna cine este cu adevarat.

Crin Antonescu a precizat, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, ca maneaua postata de Victor Ponta pe Facebook este “foare sugestiva” pentru a sugera cum inteleg candidatul PSD si Traian Basescu sa apara in fata a milioane de oameni.

“Sa dam un filmulet in ultima zi a campaniei, pe care l-am tinut pana acum, in care Ponta, ma rog, incuviinteaza caraghios tot felul de lucruri, il contram cu manea, asta-i in fond oferta celor doi oameni, unul care pleaca si unul care este destul de probabil sa vina in fruntea unei Romanii tratate ca pe un camp in care interlopii politici isi fac de cap”, a declarat Antonescu.

Pe de alta parte, el a comparat USL 2.0 cu actiunea comunistilor din perioada 1946-1947 care “nu au avut curajul sa se prezinte decat sub masca unei coalitii de partide”.

Citeste si: IOHANNIS, CATRE ROMANI: SE POATE SI ALTFEL DECAT CU SCANDAL SI VORBE GOALE. VA CHEM LA VOT SA SCHIMBAM IMPREUNA ROMANIA!

“Nu s-a mai intamplat asa ceva de atunci si faptul ca acest gest rezervat de domnul Ponta ultimei zile de campanie imi evoca aceste imprejurari de atunci poate sa para o exagerare, dar in opinia mea nu este. Avem de-a face cu aceeasi tentativa de frauda morala masiva, tentativa de deghizare politica a unei forte politice cu aspiratie totalitara”.

“In ultima zi a campaniei electorale domnul Ponta vine cu inca o minciuna si una majora si-si ascunde identitatea. Ceea ce remarc eu din aceste intamplari de astazi este ca domnul Ponta, la un pas de a deveni presedintele Romaniei, nu are curajul sa spuna cu adevarat cine este, nu are curajul sa-si decline identitatea sa si a fortei politice care-l sustine. Domnul Ponta a simtit mereu nevoia de a merge de mana cu cineva, de a se sprijini pe cineva, de a se legitima mereu cu altcineva, cand cu Antonescu in USL-ul autentic, cand cu altii. Acum incearca cu domnul Tariceanu si cred ca acest lucru ne arata ca, daca domnul Ponta castiga aceste alegeri, vom avea un presedinte prefacut, mincionos si slab. Or asemenea oameni sunt periculosi atunci cand conduc pentru ca prima conditie a unui lider este aceea de a avea curajul sa spuna: «eu sunt acesta, intr-acolo vreau sa mergem, urmati-ma»”.

Citeste si: BROKERUL CRISTIAN SIMA: IL VOI VOTA PE IOHANNIS, DOAR UN NEAMT POATE AVEA COLOANA VERTEBRALA. E SINGURUL PRIMAR CARE NU NEGOCIAZA

Basescu “a avut curajul sa spuna cum il cheama: «ma cheama Traian Basescu si asa vreau eu: va tai salariile sau va tai pensiile sau maresc TVA sau va bag la puscarie». Victor Ponta nu seamana in aceasta privinta cu Traian Basescu, dar dincolo de toata propaganda pe care Ponta si PSD si presa anexata au facut-o, ma tem ca, daca Victor Ponta castiga presedintia Romaniei, vom avea o continuitate a ceea ce a insemnat sistemul basist, cu toate abuzurile sale, cu toata demagogia sa, cu formele sale: prefacatorie, inducere in eroare a unei intregi natiuni (…). Cred ca adevaratul continuator al lui Traian Basescu si al politicilor sale, asa cum am mai spus-o demult, este Victor Ponta”, a subliniat Antonescu.

Intrebat daca acum il cunoaste mai bine pe Klaus Iohannis, Crin Antonescu a raspuns afirmativ, dar nu a dorit sa comenteze nimic despre candidatul ACL.

Citeste si: PROTESTE AMPLE IN TARA. Manifestantii au scandat “Plagiatorul ne fura viitorul” si “Klaus, Klaus, Klaus, scapa-ne de Mickey Mouse!” VIDEO