Antonescu, despre atacul asupra lui Daniel Barbu: Cand ajungem la violenta, legea trebuie aplicata foarte ferm

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a condamnat atacul de joi seara la adresa ministrului Culturii, Daniel Barbu, catalogand inacceptabil incidentul, in conditiile in care PNL si Guvernul au avut o atitudine deschisa fata de protestatari, carora le-au fost aparate drepturile.

“Consider inacceptabil incidentul. Eu personal, si PNL si Guvernul am avut o atitudine cat se poate de deschisa, de toleranta, am aparat mereu si dreptul la protest si toate formele de protest”, a spus liderul liberalilor.

Antonescu a tinut sa atraga atentia ca in momentul in care se ajunge la violenta, legea trebuie aplicata ferm, pentru ca altfel lucrurile pot degenera.

“Nu s-au cramponat nici fortele de ordine intr-o serie de formalitati, precum autorizatia de protest. Dar cand ajungem la violenta, legea trebuie sa fie aplicata foarte ferm, pentru ca lucrurile degenereaza si nu cred ca e de dorit pentru cineva. Exista norme de conventuire publica si lucruri peste care nu poti trece, altfel dam in anarhie. Protestatarii au dreptul sa se manifeste civilizat, dar nu putem accepta ca manifestantii pentru o anumita cauza sa se ridice deasupra legii”, a mai spus Crin Antonescu.

Reamintim ca Daniel Barbu, ministrul Culturii, a fost atacat, joi seara, in timp ce se afla cu masina in Centrul Vechi al Capitalei, pe strada Blanari, de mai multi protestatari anti-Rosia Montana. Acestia au inconjurat masina in care se afla oficialul, dupa ce acesta a participat la o conferinta pe teme culturale organizata la un club din Centrul Vechi.