Antonescu, despre candidatura lui Mircea Diconu: Chiar daca va strange semnaturile, nu se va rezolva nimic

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat sambata ca Biroul Electoral Central se va raporta la sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie in cazul candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile pentru Parlamentul European si “nu se va rezolva nimic”.

“Omul are dreptul de a alege, ca persoana individuala, aceste forme (…), eu inteleg dorinta domnului Diaconu de a dovedi ca nu e vinovat. Dar de fapt nu asta se va discuta acum, chiar daca domnul Diaconu va strange semnaturile si se vor duce la BEC. BEC se va raporta la o sentinta a Inaltei Curti si nu se va rezolva nimic”, a spus Antonescu, in conferinta de presa de la Braila, imediat dupa prezentarea unei parti dintre candidatii PNL la alegerile europarlamentare.

Citeste si: Antonescu: Basescu se compromite politic. Ma astept sa dea afise, mere sau sa aduca oamenii la vot cu Loganul personal pentru PMP

Seful liberalilor a subliniat ca partidul pe care il conduce il pretuieste pe Mircea Diaconu si ca nu l-a “alungat pur si simplu”.

“PNL nu l-a alungat asa, pur si simplu, pe domnul Diaconu, pe care il pretuim si pe care am aratat in tot acest timp de cand a venit in PNL ca il pretuim, ganditi-va totusi ca l-am propus si l-am sustinut senator pe domnul Diaconu, ca eu l-am propus pe domnul Diaconu ministru din umbra si ministru din soare, cand am venit la lumina, cand am facut un guvern si a fost ministru al PNL, intr-un partid in care existau mai multi pretendenti la aceasta postura”, a declarat Antonescu, potrivit Agerpres.

Mircea Diaconu a demisionat miercuri din PNL, declarand ca intentioneaza sa candideze ca independent la alegerile pentru Parlamentul European. Pana pe 26 martie, el trebuie sa stranga cele 100.000 de semnaturi de care are nevoie pentru a se putea inscrie la alegeri.

Crin Antonescu a spus ca Diaconu a fost scos din lista partidului pentru europarlamentare dupa ce liberalii au luat act de comunicatul ANI si sentinta ICCJ in cazul incompatibilitatii acestuia.

Sursa foto: realitatea.net