Antonescu, despre CCR: Pune in dificultate regionalizarea, face calendarul intregii Romanii

Presedintele PNL, Crin Antonescu, ataca dur Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), dupa decizia pe Legea referendumului, potrivit careia modificarea privind pragul de 30% prezenta la vot este constitutionala, insa nu se poate aplica mai devreme de un an de la intrarea in vigoare. 

Liderul liberal a condamnat, joi, decizia si a afirmat ca CCR “vine si face calendarul intregii Romanii”, dand peste cap inclusiv regionalizarea Romaniei.

“Nu ne batem joc de oamenii care vin la vot si atunci vom gasi momentul optim pentru ca, respectand si ceea ce CCR a dat, respectand si oamenii care isi exprima parerea, sa facem in asa fel incat sa nu o faca degeaba romanii. (…) Nu s-a mai intamplat asa ceva. Avem o noua premiera, un nou exemplu ca niste oameni- 6, 7, 9 nu stiu exact cati – se substituie celor care iau decizii in aceasta tara. Vine Curtea si face calendarul intregii Romanii, punand in mare dificultate in primul rand regionalizarea”, a spus liderul liberal.

Crin Antonescu a mai precizat ca nu este exclus ca referendumul pentru modificarea Constitutiei sa aiba loc in 2014, odata cu alegerile prezidentiale, cand oricum oamenii se mobilizeaza la vot.

“Daca nu ne da voie Curtea, n-avem ce sa facem, nu putem chema oamenii din trei in trei luni la alegeri. (…) Vom propune referendum luand in calcul care este momentul cel mai bun, pentru ca oamenii sa nu vina de doua ori la vot”, a mai spus Antonescu.