ANTONESCU, despre JUSTITIE: Politicienii nu pot fi ridicati deasupra legii, dar nici nu pot fi dusi sub drepturile oricarui cetatean

”Politicienii nu pot fi ridicati deasupra legii, dar nici nu pot fi dusi sub drepturile oricarui cetatean din tara lor”, a declarat fostul presedinte al PNL, CRIN ANTONESCU, la postul B1 TV.

El a fost invitat sa comenteze pe marginea luptei anticoruptie, a Justitiei, pe care a catalogat-o drept ”fierbinte si ne apasa pe toti” si a precizat ca discutia despre Constitutie, despre Codul Penal, ”trebuie facuta”.

”Marea dificultate este ca noi trebuia sa discutam despre cum este in Arestul Capitalei si cum este in puscarii, pana sa intre unii dintre politicieni in puscarii. Pentru ca si aia care nu erau politicieni erau tot oameni, aveau acelasi veceu, traiau in aceleasi conditii inacceptabile. Trebuia sa discutam despre regimul arestarilor preventive pana sa fie arestati unii dintre noi. Este evident ca oricat ar fi de corecte niste pozitii, si sunt, ele nu mai sunt credibile pentru ca sunt pledoarii pro- domo in fata unei opinii publice care spune: ‘Domne, indiferent, poate se mai fac si abuzuri, poate mai cad si nevinovati, dar faptul ca s-a ridicat imunitatea generica a politicienilor in fata legii, deci faptul ca ei pot ajunge, cercetati, inchisi e in sine un fapt bun’”, a apreciat Crin Antonescu

CITESTE SI: ANTONESCU, DEZVALUIRI despre cum a ajuns KLAUS IOHANNIS presedinte

In opinia lui Antonescu, ”mai devreme sau mai tarziu se intampla ca acum, de la niste politicieni se ajunge la persoane care nu sunt politicieni, se poate ajunge la erori judiciare, la abuzuri, la lucruri care tensioneaza societatea.”

Desi a precizat ca nu vrea sa comenteze cazul Rarinca si ”agitatia sa intervina, sau sa nu intervina presedintele”, Crin Antonescu a apreciat ca Klaus Iohannis nu va putea sa evite asumarea unui rol in acest caz, ”pentru ca n-are cine s-o faca”.

CITESTE SI: CRIN ANTONESCU RUPE TACEREA: Si alti lideri PNL trebuiau sa DEMISIONEZE dupa EUROPARLAMENTARE, iar PONTA dupa PREZIDENTIALE

”Pana la urma procurorii au viziunea, punctul lor de vedere, interesul lor profesional si misiunea lor, asa cum o inteleg ei. Bine, rau, nu discut. Politicienii au unghiul lor de vedere, au obiceiurile lor, au instinctele lor de conservare, dar singura persoana care are in spate opinia publica si care are dreptul de a vorbi in numele ei este presedintele”, a spus Antonescu.

Sursa foto www.evz.ro