Antonescu, despre legea amnistiei si gratierii: Proiectul trebuie adus pe ordinea de zi si respins

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca proiectul de Lege privind amnistia si gratierea trebuie adus pe ordinea de zi si respins, afirmand ca acest subiect trebuie incheiat “la lumina zilei, printr-o asumare de responsabilitate politica clara”.

“A ramas in stadiul de proiect, in schimb discutia a fost una ampla, care a depasit cu mult si aria Parlamentului si aria uzuala a discutiei publice. Suntem absolut convinsi ca acest subiect trebuie incheiat, trebuie incheiat la lumina zilei printr-o asumare de responsabilitate politica foarte clara. Proiectul trebuie adus pe ordinea de zi si respins”, a declarat Antonescu.

Citeste si: George Scutaru: Cat de indatorat e Ponta baronilor PSD incat nu vrea sa respinga Legea amnistiei?

Liderul PNL a mai aratat ca motivatii precum “infractionalitatea mare, numarul mare de detinuti, conditiile precare pentru detinuti”, altfel spus “dezafectarea puscariilor” este o premisa discutabila, deoarece este contrazisa de rapoartele statistice ale Politiei Romane pe anul 2013.

“Este o premisa absolut de discutat, in sine este contrazisa la capitolul statistic de raporatele pe 2013 pe care Politia Romana le-a facut. Ele pot genera chiar optimism, potrivit acestora avem de-a face cu o crestere a nivelului de siguranta a cetatenilor si cu o scadere a infractionalitatii”, a explicat Antonescu.