Antonescu, despre partidul lui Tariceanu: Un deja-vu! PSD nu il va sustine intr-o cursa prezidentiala

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seara, ca demersul lui Calin Popescu Tariceanu de a infiinta un nou partid liberal reprezinta pentru PNL un deja-vu, in mod similar cu demersul lui Theodor Stolojan si Valeriu Stoica, care au trecut intr-o zona de putere.

Intrebat cum vede demersul lui Tariceanu de a infiinta un nou partid liberal, Antonescu a raspuns: “Pentru PNL este un deja-vu, suntem, ca nu doar domnul Tariceanu e de 24 de ani in partid si noi am trait aceasta istorie, nu doar o cunoastem (…) As aminti o intamplare, tot cu niste fosti presedinti ca protagonisti, Valeriu Stoica si Theodor Stolojan, cand dansii au trecut din PNL, si spre a termina PNL, tot intr-o zona de putere si anume puterea prezidentiala. Astazi domnul Tariceanu, si cei care il sponsorizeaza politic, face acelasi lucru”, a sustinut Antonescu intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

“Toate aceste lucruri care s-au intamplat in ultimele zile, si ruperea USL si miscarile domnului Tariceanu si alte lucruri care vor urma eu cred ca sunt binevenite, in sensul ca urmeaza o limpezire a scenei politice romanesti (…) E mai sanatos asa decat sa fie continuat ceea ce devenise USL”, a mai spus presedintele PNL.

Afla aici detalii despre partidul pe care il va infiinta Tariceanu

El a mai afirmat ca nu ar “dramatiza deloc” evenimentele din aceste zile si nu este mirat de gestul fostului premier si presedinte al PNL.

Antonescu a sustinut ca PNL a dovedit faptul ca este un partid unit, prin deciziile pe care le-a luat si prin luarile de pozitii ale liderilor sai, iar demersul lui Tariceanu este unul singular.

Antonescu a precizat ca nu poate exclude posibilitatea ca unii dintre parlamentarii PNL sa paraseasca partidul alaturi de Tariceanu, insa numarul acestora ar putea sa fie nesemnificativ. El a mai precizat ca nu are “vreun dubiu” in faptul ca PSD nu il va sustine pe Calin Popescu Tariceanu intr-o cursa prezidentiala.

El a precizat ca priveste fara emotie la ce face Calin Popescu Tariceanu.

“Privesc fara emotie ce face domnul Tariceanu, dar cu o nesfarsita jena, pentru ca e vorba de un om a carui imagine timp de 20 si ceva de ani a fost asociata cu cea a PNL(…) Faptul ca doar domnul Stroe astazi ne-a anuntat ca il urmeaza pe domnul Tariceanu, din punctul de vedere al PNL, al imaginii sale publice, al voturilor pe care le are PNL nu cred ca are vreo semnificatie. Mai mult decat domnul Stroe nu se poate intampla. Pot sa fie cativa parlamentari, nu stiu exact cati pentru ca la o asemenea cifra intotdeauna exista cateva necunoscute, dar nesemnificative”, a mai spus Antonescu.

Foto: Romania TV