Antonescu, despre ruperea USL: Nimeni nu s-a gandit serios la o asemenea ipoteza

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, intr-un interviu pentru Gandul, ca pana acum nu s-a pus problema ruperii USL, insa a tinut sa puncteze ca problema coabitarii cu presedintele Traian Basescu trebuie rezolvata cu “intelepciune si incredere”.

“Pentru mine a fost exclusa mereu (n.r. ruperea USL), eu cred ca nimeni nu s-a gandit serios la o asemenea ipoteza. Nu cred ca intre noi incap jocuri de putere pentru ca suntem coechipieri. Noi nu ne luptam intre noi, ne luptam cu altii si pentru obiective comune. Intre noi nu incap amenintari si nu incap ultimatumuri. Cred ca a fost o exprimare accentuata a unei nemultumiri”, a declarat Antonescu.

Liderul PNL a subliniat, insa, ca problema coabitarii cu presedintele Traian Basescu nu s-a explicat si lamurit in interiorul USL, situatie care a trezit “multe suspiciuni, neintelegeri si temeri”.

“Coabitarea, daca este sa facem uz de acest cuvant, pe mine ma intereseaza coabitarea noastra in USL, iar cei care isi fac un titlu de mandrie din capacitatea lor de a coabita cu domnul Basescu, acuzandu-i pe altii ca nu au acest dar al coabitarii, ar trebui sa se gandeasca la faptul ca marea coabitare, marea reusita in materie de coabitare este totusi aceasta, in USL. Alte coabitari sunt probabil trecatoare sau foarte putin durabile”, a precizat Crin Antonescu.

Liberalul a catalogat drept o „iresponsabilitate” punerea in discutie a existentei USL, adaugand ca a fost surprins de virulenta declaratiilor premierului Ponta in cazul senatorului PNL, Sorin Rosca Stanescu.

Liderul liberalilor a mai spus ca tot ce era de hotarat in cazul Sorin Rosca Stanescu s-a luat si facut de Biroul Permanent National si a adaugat ca nu va exista o noua hotarare luni in cadrul Delegatiei Permanente.