ANTONESCU a discutat cu Mihai Razvan Ungureanu la sediul PNL. MRU: Ne trebuie un proiect pentru Romania – UPDATE

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a discutat cu liderul Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, despre unificarea dreptei. Discutiile au avut loc la sediul PNL. Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, marti, la finalul discutiei cu presedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, ca discutiile pentru coagularea dreptei sunt intr-o faza incipienta si nu este vorba despre fuziuni, facand un apel la liderii politici sa fie “decenti”. 

“Suntem intr-o faza incipienta, apelul meu catre colegii nostri din partidele de opozitie este de a nu pronunta nume, de a nu mai livra atacuri dintr-o parte in alta, de a fi decenti, respectand votul de duminica. Ceea ce ne trebuie in acest moment este un proiect pentru Romania, nu facem propuneri, nu ne autopropunem, nu vorbim despre nume de persoane, interesul nostru este in primul rand interesul national”, a spus Ungureanu.

El a fost intrebat daca se discuta despre o fuziune a FC cu PNL. “Nu, nu discutam despre fuziuni”, a raspuns Ungureanu. 

PDL va purta, miercuri, o prima discutie cu PNL pentru unificarea dreptei

De asemenea, liderul FC si-a exprimat speranta ca partidele din zona de dreapta sunt responsabile si si-au “invatat lectia din votul de duminica”.”Pe seama lucrurilor care s-au intamplat, pe seama constatarii dezastrului electoral, trebuie sa facem ceva pentru a nu lasa tara in mana PSD”, a mai afirmat Ungureanu.

UPDATE ora 15.30: Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, dupa sedinta informala a conducerii desfasurata marti la PDL, ca va fi nevoie pe partea dreapta a politicii de un singur mare partid, precizand ca reprezentantii democrat-liberali se vor intalni, miercuri, la Parlament, de la ora 17.00, cu cei ai PNL, pentru o prima runda de negocieri.

UPDATE ora 14.16: Mihai Razvan Ungureanu a confirmat, in urma cu putin timp, ca a discutat cu liderul PNL, insa a precizat ca nu se fac propuneri de persoane, ci se poarta discutii in interesul national, care sa combata PSD-ul.

“Nu facem propuneri, nu vorbim despre nume de persoane, interesul este interesul national. Nu discutam despre fuziune. Sunt destui oameni politici responsabili in Romania in partea dreapta, oameni politici care au invatat lectia in urma alegerilor de duminica, in urma dezastrului electoral trebuie sa facem ceva pentru a nu lasa tara pe mana PSD-ului”, a declarat MRU. 

Chiar la aceasta ora presedintele PDL, Vasile Blaga, se intalneste la sediul din Modrogan cu colegii democrat-liberali, in incercarea de a forma o echipa de negociere care sa poarte discutii cu PNL in vederea constituirii unei aliante de dreapta.

Conducerea PDL urmeaza sa decida si mandatul acestei echipe de negocieri care va urma sa se intalneasca cu liberalii in vederea constituirii unei aliante impotriva social-democratilor la alegerile prezidentiale.

Surse politice sustineau ca PNL ar intentiona sa fuzioneze cu PDL, insa democrat liberalii au declarat ca nu se poate pune momentan problema unei fuziuni, aceste discutii fiind posibile dupa alegerile prezidentiale.

vom reveni cu amanunte