Antonescu discuta la Senat cu Ponta, Dragnea, Oprea si Hellvig. UPDATE

Co-presedintii USL Crin Antonescu si Victor Ponta au discutat, joi, in biroul presedintelui PNL de la Senat. La discutii au fost prezenti si vicepremierii Liviu Dragnea si Gabriel Oprea, precum si Daniel Chitoiu.

UPDATE ora 16.19: Crin Antonescu si Victor Ponta au declarat, la iesire, ca nu vor face nicio declaratie publica cu privire la discutiile purtate in biroul presedintelui Senatului pana dupa Delegatia Permanenta a PNL, care se va desfasura vineri.

UPDATE ora 15.20: Eugen Nicolaescu nu a negat discutiile despre trecerea sa la Finante, insa a precizat ca vrea sa-si duca la bun sfarsit mandatul de la Ministerul Sanatatii.

UPDATE ora 15.00: Victor Ponta si Crin Antonescu discuta de aproximativ o ora in biroul de la Senat al liderului PNL. Daniel Chitoiu este principala schimbare despre care se vorbeste, in total trei ministri ai PNL urmand a fi inlocuiti: de la Ministerul Muncii, Ministerul Finantelor si de la Ministerul Sanatatii. In acest moment se stie ca Mariana Campeanu ar urma sa fie inlocuita cu Cristina Pocora. La MAI, Sorin Frunzaverde a acceptat deja sa preia postul de ministru. Liviu Dragnea a declarat, in urma cu putin timp, ca inca se discuta despre posibila demisie a lui Daniel Chitoiu. 

Potrivit unor surse neoficiale, liderul PNL i-a cerut demisia lui Daniel Chitoiu. La discutiile dintre Victor Ponta si Crin Antonescu este prezent si secretarul general al PNL, Eduard Hellvig. 

La intrarea in biroul presedintelui Senatului, Ponta a refuzat sa mentioneze subiectul discutiilor, afirmând ca la finalul intrevederii vor fi prezentate public deciziile liderilor USL.

Vezi aici ce spune Klaus Iohannis despre o posibila remaniere guvernamentala

Klaus Iohannis a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, daca este luat in calcul pentru postul de ministru de Interne. Iohannis a raspuns: “Au fost diferite discutii in partid, dar le veti afla dupa ce se discuta in Biroul Politic si in Delegatia Permanenta”.

Afla aici detalii despre posibila remaniere guvernamentala avuta in vedere de PNL

Presedintele PNL, Crin Antonescu, declara, duminica seara, ca in cazul eventualelor remanieri se va putea decide cu ocazia Delegatiei Permanente a PNL de la finalul saptamanii, tinand sa dezminta “fanteziile de presa” in privinta numelor ministrilor care vor fi schimbati.