Antonescu, dupa crearea USD: PSD isi ascunde numele dupa o alianta

Crin Antonescu nu resimte nicio amenintare asupra USL odata cu crearea USD, alianta din care fac parte, incepand de astazi, PSD, PC si UNPR. Presedintele liberal crede ca social democratii  isi ascund numele in spatele acestei noi aliante.

“As putea fi malitios, dar la modul amical, daca se poate spune asa, ca iar PC se ascunde dupa o alianta, dar de data asta si PSD isi ascunde numele dupa o alianta. Nu, nu este vorba despre nicio confiscare, eu cred ca toata lumea deosebeste, intelege si in orice caz noi care mergem sub sigla noastra trei litere care nu seamana cu celelalte trei nu avem nicio confuzie — PNL”, a spus prezidentiabilul USL, la Romania Tv, intrebat daca el crede ca USD reprezinta o confiscare a Uniunii Social Liberale.

Liderul PNL a aratat ca stia de incheierea aliantei dintre PSD, PC si UNPR, aratand ca luni doar s-a formalizar  aceasta “miniconstructie”.

“Nu afecteaza cu nimic constructia USL, PC sa-si mentina pozitiile in Parlament si in Guvern, dar evident ca ACD nu mai exista, ca de fapt nu prea a existat niciodata”, a comentat Antonescu.

Crin Antonescu a subliniat ca atat PNL, cat si PSD au dorit sa mearga separat pe liste la europarlamentare. Antonescu a spus ca in cazul in care PNL ar fi candidat pe liste comune cu PSD la alegerile pentru PE ar fi fost un dezavantaj.

Citeste si: Victor Ponta: USD nu e doar pentru europarlamentare

“Nu este un risc sau in orice caz eu nu ii vad partea de risc, ii vad partea de sansa. USL nu este facuta sa dureze o vesnicie. PNL este un partid care mai mare, mai mic, la putere sau in opozitie nu si-a abandonat niciodata identitatea si din punctul meu de vedere acesta era dezavantajul cel mai mare al unei participari pe liste comune, faptul ca PNL nu aparea”, a spus liderul liberalilor.

El a afirmat ca nu are niciun dubiu ca PNL nu se va afla pe locul al treilea la alegerile europarlamentare, dar ca in caz contrar se vor trage consecintele.

“Daca se va intampla o asemenea catastrofa evident ca vom trage consecintele toti si este mai bine pentru partid sa stie, sa-si ia masuri, sa puna alti lideri, sa faca alte politici”, a declarat Antonescu.