Antonescu exclude posibilitatea ca, in cazul in care va fi ales presedinte, Ponta sa ramana premier

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat duminica, la Pitesti, ca, in cazul in care va castiga alegerile prezidentiale, Victor Ponta nu va mai ramane in functia de prim-ministru.

“Este ori-ori. Ori ramane Ponta premier pana cand vrea dansul (…) si nu e Antonescu presedinte, ori ajunge Antonescu presedinte si la scurta vreme nu mai e Ponta premier”, a spus Antonescu, citat de Agerpres.

El a explicat ca Victor Ponta ar putea ramane in functie doar daca PSD va gasi un candidat la presedintie care sa castige alegerile.

Citeste si: Crin Antonescu va participa, duminica, la Delegatia Permanenta Teritoriala a PNL Arges

“Daca domnul Ponta reuseste sa gaseasca un candidat la presedintie, dar am impresia ca e o problema. Sunt unii care se ofera, cum ar fi Tariceanu sau Geoana, dar apoi se cearta intre ei si nu se hotaraste sa-i ia. Sunt altii pe care domnul Ponta i-ar vrea, cum ar fi Isarescu sau Maior, dar care, din diferite motive, nu vor dansii. Nu stiu ce o sa se intample. Daca gaseste totusi pe cineva si-l scoate presedinte, atunci ramane premier”, a sustinut liderul liberalilor.

Crin Antonescu a adaugat ca, in situatia in care candidatul PSD nu va castiga alegerile prezidentiale, in Parlament se va forma o alta majoritate, care va depune o motiune de cenzura inainte de instalarea noului presedinte al tarii.

Sursa foto: transilvaniareporter.ro