ANTONESCU explica formarea USL: Am mizat pe un PONTA inca TANAR si INTELIGENT

Crin ANTONESCU recunoaste ca stia de la bun inceput de ce sunt capabili social democratii, insa in acel moment politic era nevoie de formarea USL. Liderul PNL a avut incredere in Victor PONTA cel pe care il considera un politician “inca TANAR si INTELIGENT”.

Liderul liberal a explicat, astazi, in cadrul discursului sustinut cu ocazia Delegatiei Permanente Teritoriale PNL Tulcea,  cum a fost posibila constructia USL, din punctul de vedere al PNL.

Citeste si: Crin ANTONESCU: La noi e simplu. Doar Guvernul are minte in cap

„In al doilea rand si mai abitir am mizat pe faptul ca era vorba de un lider tanar, de un lider inteligent, ceea ce a ramas, domnul PONTA e un om inca tanar si inteligent fara indoiala si cu care am discutat foarte limpede din capul locului in urmatorul registru: esti un om, i-am spus, care are 30 de ani inainte de facut politica in tara asta, intelegi ca nu se poate invarti in cerc vicios, intelegi ca dupa experienta Basescu noi nu ne putem intoarce in 2004, ci trebuie sa mergem spre 2015 si ce urmeaza?

Ai 30 de ani in fata, PSD-ul e cum e, pentru ca si PNL-ul nu e rupt din Soare, pentru ca nimeni nu e rupt din Soare intr-o tara care are foarte multe probleme. Vrem sa schimbam tara? Trebuie sa schimbam si in PSD, trebuie sa schimbam si in PNL, trebuie sa schimbam si in modul de a face politica. Ne-a dat Dumnezeu sansa, conjunctura sa putem face acest lucru cu puterile noastre.

Citeste si: PONTA cere SUSPENDAREA lui BASESCU: Guvernul sesizeaza CCR

Putem sa avem atata forta incat sa schimbam chiar si PSD-ul, putem sa avem atata forta incat sa schimbam chiar si in Romania niste lucruri. Ce voiam sa schimbam? Exact lucrurile pe care le-am spus in fata a mii de oameni”, a precizat fostul presedinte al Senatului.