ANTONESCU face un apel catre romani sa se prezinte la VOT: Oamenii trebuie sa stie ca nu ii pedepsesc pe politicieni daca stau acasa

ANTONESCU cere Delegatie Permanenta de urgenta pentru desemnarea candidatului la Cotroceni

Presedintele PNL, CRIN ANTONESCU, a facut un apel catre cetatenii cu drept de vot, pentru a se prezenta la urne duminica, 25 mai. Aflat intr-o vizita electorala la Resita, liderul liberalilor a declarat, marti, ca absenteismul nu face decat sa-i intareasca pe politicieni si partidele lor politice. 

“Si daca intelegem acei alegatori care spun ca sunt dezamagiti de intreaga clasa politica actuala si nu vor sa mearga la vot, trebuie sa le spunem ca acest lucru nu ii deranjeaza deloc pe politicieni, ci, dimpotriva, pentru ca, in conformitate cu Constitutia si cu legile si cu regulile democratiei, si daca vin doar zece oameni la vot, e acelasi lucru. Mai mult decat atat: de starea actuala si de absenteismul la vot sunt intariti politicienii si partidele lor politice. Oamenii trebuie sa stie ca nu ii pedepsesc pe politicieni daca stau acasa, ci ii intaresc”, a spus Antonescu.

Citeste si: ANTONESCU: PSD vrea sa duca Romania inapoi in timp. Romania nu va fi niciodata republica lui Mazare

CRIN ANTONESCU a mai spus, tot la Resita, ca aderarea la Zona Euro va aduce avantaje Romaniei, insa pana atunci trebuie valorificate sansele pe care le ofera tarii noastre faptul ca nu a adoptat inca moneda comuna.

“A fi in zona euro comporta niste avantaje, insa, faptul ca nu suntem acum acolo, ne da si niste sanse care trebuie folosite pana la acel moment. Cum putem exploata acest lucru? Ca pot avea, pana atunci, impozite mai mici, ca am alte modalitati economice, fiscale, pe care le pot folosi, iar cine e interesat de acestea ar trebui sa ne voteze, iar cine agreeaza doar salturile cu parasuta, ar trebui sa se mai gandeasca”, a afirmat Antonescu.

Citeste si: PNL a lansat programul economic”Prin noi insine”

De asemenea, el a afirmat ca electoratul ar trebui sa aleaga, pe 25 mai, lista propusa de Partidul National Liberal, deoarece candidatii acestei formatiuni politice sunt performanti, lucru dovedit deja de cei sase actuali europarlamentari liberali, care si-au prezentat in campanie rapoartele de activitate.

“Acest bilant este unul chiar spectaculos, cu realizari majore, pentru ca PNL are un program. PNL are o optiune foarte clara, in care vorbeste despre politicile de reindustrializare a Romaniei, evident in standarde de mediu contemporane, europene, optiuni pe teme energetice, de telecomunicatii, de drepturi si libertati civile, de sistemul de sanatate, la care da si solutii. Nu am vazut la celelalte partide raspunsuri concrete, ci doar raspunsuri generale”, a spus Crin Antonescu.